Deals

Dealtip: €20 korting op Chromecast met Google TV (4K)

Chromecast met Google TV
© Unsplash / Victor Carvalho
Google's Chromecast met Google TV is nu flink goedkoper: iBood heeft een deal openstaan met 20 euro korting. De mediastreamer kost nu slechts 49,95 euro (normaal 69,99 euro).

Hangt er nog een OG Chromecast in jouw woonkamer, of is het smartsysteem op jouw televisie zo traag dat je er niet meer tegen kan? Google’s Chromecast met Google TV kan een ideale oplossing zijn. Met de mediastreamer ‘vervang’ je immers het bestaande smartplatform op je tv door Google TV. In tegenstelling tot oudere Chromecasts komt de Chromecast met Google TV namelijk met zijn eigen besturingssysteem, gebaseerd op Android TV. Een afstandsbediening om het OS te bedienen steekt ook mee in de doos.

Klinkt dat als muziek in je oren? Scoor de Chromecast met Google TV (4K) dan zeker met korting. De streamingdongle kost normaliter 69,99 euro; de tijdelijke iBood-deal verlaagt de prijs echter naar 50 euro (49,95 euro om precies te zijn). De 4K-variant van de Chromecast is nu dus 20 euro goedkoper dan de adviesprijs. Goed om te weten: Chromecasts worden vaak tegen adviesprijzen verkocht.

Specificaties Chromecast met Google TV (4K)

Wat de specificaties van de Chromecast met Google TV (4K) betreft kan hij 4K-content streamen en ondersteunt hij HDR (HDR, HDR10+ en HLG) en Dolby Atmos. Dolby Vision en Atmos worden beiden ondersteund door de 4K-variant van de Chromecast. Let op: dat geldt niet voor de HD-variant. Dolby Digital en Digital Plus worden door beide varianten van de Chromecast ondersteund.

Verder merk je dat de 4K-versie met 2 GB werkgeheugen simpelweg vlotter is dan de HD-versie (1,5 GB). Ook krijg je in de 4K-versie wat meer opslaggeheugen zodat je meer apps kunt opslaan. Heb je geen 4K-televisie, dan is de HD-versie mogelijk alsnog de betere koop.

Uitgelicht artikel Chromecast met Google TV Je Chromecast met Google TV is vanaf heden veel sneller

Hij is dus een pak slimmer dan voorgaande Chromecasts. Dat het om een nieuwe Chromecast gaat, zie je overigens niet meteen aan het ontwerp. Met zijn flexibele HDMI-kabel lijkt hij veel op oude Chromecasts, zoals de 3 en Ultra. Wel wordt de Chromecast nu standaard in het wit uitgevoerd; wil je een andere kleur (blauw of koraal)? Dan moet je deze uit de VS importeren.

€20 korting bij iBood

Momenteel koop je de Chromecast met Google TV (4K) aan 49,95 euro bij iBood. Om van die deal te genieten moet je er wel snel bij zijn. De iBood-deal loopt namelijk ‘vier dagen, of tot de voorraad op is’. Kortom: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Hoeveel voorraad de webwinkel heeft liggen, is ons niet bekend. Het kan dus gerust zo zijn dat de deal binnen de kortste keren is afgelopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business