LEES DIT

Vul deel 2 van de corona enquête in!

Elke dinsdag houden onderzoekers van de Universiteit Antwerpen een enquête over hoe mensen omgaan met de veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus.

Vorige week organiseerden onderzoekers van de Universiteit Antwerpen in samenwerking met de KU Leuven en de Universiteit Hasselt een enquête over de maatregelen rond het coronavirus. Door gegevens te verzamelen over het gedrag van mensen tijdens deze quarantaineperiode, proberen de onderzoekers de evolutiecurve van het coronavirus zo goed mogelijk in te schatten.

Sinds de eerste enquête vorige week, zijn de maatregelen opgelegd door de overheid weer flink aangescherpt. Ook voorspellen experts dat we de eerste effecten van die maatregelen pas echt kunnen zien over 10 tot 14 dagen. Dan zal er hopelijk al een eerste daling in het aantal ziekenhuisopnames vastgesteld kunnen worden. Deze studie verder opvolgen is daarom van cruciaal belang.

Deel 2 van enquête staat online

Daarom zullen de onderzoekers de komende weken elke dinsdag een nieuwe enquête online zetten. Op de vorige kwam een massale respons: maar liefst 560.000 Belgen, voornamelijk Vlamingen, vulden de survey in. Om de resultaten van deel twee van de studie zo representatief mogelijk te houden, hopen de onderzoekers weer een hoog aantal deelnemers te kunnen bereiken.

De redactie van TechPulse vulde de enquête van deze week alvast in! Langs deze willen we ook een warme oproep aan onze lezers plaatsen dit te doen. Deelnemen kost slechts enkele minuten en je draagt je steentje bij aan het onderzoek naar het coronavirus. De enquête vind je via de website van de Universiteit Antwerpen. Ook als je de enquête van vorige week zou gemist hebben, kan je vanaf deze week inspringen. Deelnemen kan tot 22u vanavond.

Wil je deelnemen aan de studie? Dat kan via deze link!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business