Nieuws

OnePlus 10T nu ook officieel: beschikbaar vanaf 25 augustus

Na de voorbije weken al heel wat details over de OnePlus 10T te delen, heeft OnePlus het nieuwe vlaggenschip nu ook officieel aangekondigd.

Dat het lanceringsschema van OnePlus dit jaar helemaal door elkaar gehaald werd is duidelijk. In januari zagen we de OnePlus 10 Pro op zijn eentje gelanceerd en exclusief voor China, tot de smartphone in maart ook naar Europa kwam. Een gewone OnePlus 10 kwam er dus niet, al waren de geruchten er wel. In de plaats daarvan besloot OnePlus meteen het T-model uit te brengen, dat traditiegetrouw steeds rond oktober gelanceerd werd. Het nieuwe toestel zal echter al op 25 augustus op de markt komen en is vanaf vandaag te pre-orderen via OnePlus.com.

OnePlus 10T

OxygenOS 13

OnePlus heeft vandaag ook de dertiende versie van zijn besturingssysteem aangekondigd. OxygenOS 13 zal verschillende features bevatten die op aanvraag van de community werden toegevoegd, zoals meer always-on displays.

Verrassend genoeg zal de OnePlus 10T niet voorgeïnstalleerd komen met versie 13, maar voorzien worden van OxygenOS 12.1, gebaseerd op Android 12. Jammer, want dit betekent dat OxygenOS 13 één van de drie beloofde Android updates wordt. OnePlus belooft ook vier jaar aan beveiligingsupdates.

OnePlus 10T

Specificaties

Op het vlak van prestaties mag het voor de OnePlus 10T allemaal een beetje meer zijn. Aan boord vinden we een Snapdragon 8+ Gen 1 chipset en maar liefst 16GB LPDDR5 RAM, evenveel als we zagen in de ROG Phone 6. Dit laat je meer apps tegelijk draaien, tot wel 35 stuks. Het 6,7-inch display ververst aan 120Hz of minder dankzij adaptive sync en spaart zo dus batterij. 

Op het vlak van opladen kan dat dit keer aan een indrukwekkende 150 watt dankzij SUPERVOOC van OPPO. Een volle batterij haal je zo al in 19 minuten en ‘a day’s power’ al in 10 minuten. De batterij is er eentje van 4.800 mAh.

Ook aan boord zijn 15 antennes die voor een beter wifi en telefoonsignaal moeten zorgen. Al dit vraagt natuurlijk extra plaats en het lijkt erop dat de gekende OnePlus alert slider daar het slachtoffer van is geworden. Deze is immers niet aanwezig bij de OnePlus 10T en het is de eerste keer dat deze ontbreekt bij een high-end smartphone van het merk.

OnePlus 10T

Camera’s

De OnePlus 10T is voorzien van drie camera’s. Naast een standaardexemplaar van 50MP vind je een ultra-wide en macrocamera terug. Velen zullen ongetwijfeld teleurgesteld zijn dat er niet gekozen werd voor een telefoto-exemplaar, want op veel enthousiasme kon de macrocamera niet rekenen in eerdere modellen. Verrassend genoeg is de Hasselblad branding deze keer afwezig, waardoor je op cameravlak dus wat extra functionaliteit mist.

OnePlus 10T

Prijs

De OnePlus 10T is beschikbaar vanaf 25 augustus in twee exemplaren. Het model met 8GB RAM en 128GB opslag zal 699 euro kosten, terwijl je voor 16GB/256GB 799 euro betaalt. Dit brengt de smartphone dus netjes in lijn onder de OnePlus 10 Pro, die dit jaar geen prijsverhoging zag en verkrijgbaar is voor 899 en 999 euro afhankelijk van het model. De OnePlus 10T zal verkrijgbaar zijn bij Amazon, Coolblue, MediaMarkt, Bol.com, VDF, Proximus, Telenet and Orange Belgium. Een 80W SUPERVOOC lader zal beschikbaar zijn voor 59,99 euro. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business