Nieuws

‘Apple Watch Pro krijgt extra knop en behuizing van 49mm’

Apple Watch Pro
© Apple
Naast een vlak scherm en stevigere behuizing is nu bekend dat de Apple Watch Pro een extra knop krijgt en een behuizing van maar liefst 49mm, ten opzichte van 45mm op de grootste Watch Series 7.

Apple introduceert woensdag tijdens het Far Out-event niet alleen de iPhone 14 serie, maar ook de nieuwe generatie Apple-smartwatches. Hieronder vallen naar verluidt de Apple Watch Series 8 en de Apple Watch Pro. Mark Gurman liet eerder weten dat dit horloge specifiek ontwikkeld is voor sporters. Om het horloge bestendig te maken aan de klappen die het zal mogen verduren tijdens het sporten stapt Apple af van afgeronde schermen. Bovendien is er gekozen voor een titanium behuizing vanaf de basisoptie, wederom om het horloge te verstevigen.

Wat verder opviel, is dat het horloge volgens Gurman, die werkzaam is bij Bloomberg, een pak groter zou worden dan voorgaande Watch-smartwatches. Afmetingen wist hij niet te melden. 91Mobiles brengt daar vandaag verandering in en publiceerde een reeks CAD-renders van het horloge – tezamen met het formaat van de behuizing: 49mm. Daarmee is hij 4mm groter dan de behuizing van Apples grootste Watch Series 7 horloge. Dit bevestigt Gurman’s claims dat de Watch Pro groter wordt dan de meeste polsen.

Knoppen Watch Pro

Op 3D-renders van de Watch Pro valt op dat er aan de linkerzijde een extra knop aanwezig is ten opzichte van wat we kennen van eerdere generaties Apple-smartwatches. Dit lijkt wel ten koste te zijn gegaan van de speaker, die nu een veel kleinere uitsparing heeft vergeleken met zijn voorgangers in de Watch-reeks. Verder valt op dat de knoppen aan de rechterzijde in een verhoging geplaatst zijn; het gaat om de welbekende fysieke knop en de digital crown. Wat de beweegreden achter deze aanpassing is, is ons niet bekend.

Welke functionaliteiten Apple heeft verbonden aan de extra knop van de Watch Pro is momenteel eveneens onbekend. Mogelijk kunnen gebruikers hiermee sneller sportfuncties aanroepen of is de knop door gebruikers zelf in te stellen met naar keuze te openen apps.

Duurste Apple Watch ooit

Bovenop de grotere, uit titanium opgetrokken behuizing, het vlakke scherm en de extra knoppen, is de Pro-variant voorzien van een grotere batterij en een lowpowermodus om het stroomverbruik bij stand-by-gebruik tot het minimum te beperken.

Die aanpassingen maken de Watch Pro volgens Gurman ook tot het duurste horloge dat Apple ooit uitbracht. Hij noemde eerder mogelijke adviesprijzen van tussen de 900 en 1000 dollar. Of dit klopt, zal moeten blijken tijdens het Far Out lanceringsevenement dat aanstaande woensdag plaatsvindt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business