Nieuws

Nothing Phone (1) krijgt Android 13 bèta: beter laat dan nooit

Nothing Phone (1)
© Unsplash/Thai Nguyen
Nothing is eindelijk zover: de eerste Android 13 bèta wordt uitgerold in de Closed Bèta-groep. Pas in 2023 wordt de stabiele update voor de Phone (1) verwacht.

Carl Pei kondigde vorige week aan dat de Android 13-update voor de Nothing Phone (1) in de pijplijn zat. Aanvullend op die tweet stelt Pei ditmaal dat de Closed Beta van start is gegaan. Voor gebruikers die niet in de Closed Beta zitten maar wel vroegtijdig van de update willen genieten, heeft de topman eveneens nieuws. Het Open Beta-programma opent namelijk over twee weken. Vanaf dat moment is de bèta-update van Android 13 voor iedereen beschikbaar.

Nothing Phone (1) krijgt Android 13

Over de uitrol van de stabiele update laat de ex-OnePlus-topman zich vooralsnog niet uit. Pei stelt in de reacties onder zijn tweet “kwaliteit voorop” te stellen bij de ontwikkeling van de software. Hij zal zich naar eigen zeggen niet laten leiden door tijd. Bekend is alvast dat de stabiele update nog tot ten minste 2023 op zich laat wachten. De communicatieafdeling liet in augustus weten dat we in de “eerste helft van 2023” de stabiele Android 13 update mogen verwachten.

Vermoedelijk laat Nothing zijn klanten niet wachten tot juni, gezien de eerste bètaversie van de software al beschikbaar is. Tegelijk is het lastig te stellen hoelang we moeten wachten. Nothing heeft de voorbije maanden aangetoond razendsnel oplossingen voor bugs te kunnen uitbrengen, maar dat is andere koek dan een volledige Android-update.

Dat Nothing uitpakt met een bètaprogramma, verzacht alvast de pijn die sommige gebruikers voelen bij zo’n relatief late Android-upgrade. Tegelijk is het positief dat Nothing de update serieus aan lijkt te pakken. Een bètaprogramma helpt namelijk om niet eerder opgespoorde problemen vroegtijdig, voor de officiële lancering, op te sporen. Het merk treedt daarmee in de voetsporen van bedrijven als Asus, OnePlus en Samsung die eveneens bètaversies uitbrengen van nieuwe Android-versies.

Nieuwe functionaliteiten

Nothing OS – het besturingssysteem van de Britse fabrikant – wordt gezien als een schone versie van Android met relatief weinig poespas. Ongeweten is het plan van de fabrikant met Android 13. Eén ding is duidelijk: Pei blijft zich richten op eenvoud en de essentiële elementen. We zien Nothing OS dan ook niet snel veranderen in een geheel eigen schil als One UI of ColorOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business