Nieuws

Nieuwe MacBook Pro’s verschijnen al in 2024, met M3-chips

Apple MacBook Pro
Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo hoeven we niet lang te wachten op de volgende MacBook Pro's. Apple zou die in 2024 aankondigen met de aanstaande Apple Silicon M3-chips.

Op dezelfde avond dat Apple zijn nieuwe MacBook Pro’s aankondigde, schrijft Kuo dat Apple al snel met nieuwe MacBook Pro’s op de proppen komt. Naar verluidt staat de volgende lancering gepland voor 2024. Apple start volgens de doorgaans betrouwbare geruchtenverspreider in de eerste 6 maanden van 2024 met de massaproductie van deze MacBooks. Dat schrijft Ming-Chi Kuo op Twitter.

Wat de geïntegreerde hardware betreft verwacht Kuo dat Apple voorziet in de M3 Pro en Max-chips. Die moeten de rechtstreekse opvolgers worden van de Apple Silicon M2 Pro en M2 Max-chips in de dinsdag aangekondigde MacBook Pro’s. De Apple-analist stelt ook dat TSMC verantwoordelijk wordt voor de productie van de M3-chips en deze op zijn gloednieuwe 3nm-procedé bakt. Op dit punt is de geruchtenmaker er nog niet over uit of Apple kiest voor TSMC’s N3S (efficiënt) of N3P (performance) productieproces.

Over de verbeteringen van de M3-chips laat Ming-Chi Kuo zich vooralsnog niet uit. Van de M2 Pro en M2 Max is geweten dat deze tot 30 procent betere GPU-prestaties bieden en voor taken gerelateerd aan AI-algoritmen zag Apple naar eigen zeggen een prestatieboost van 40 procent.

Met de ‘overstap’ naar het 3nm-procedé zou Apple alvast veel meer transistors kwijt kunnen op hetzelfde oppervlak – die transistordichtheid is uiteindelijk medebepalend voor mogelijke prestatieverbeteringen. Dit zien we ook bij de M2 Pro-chip. Die kreeg 20 procent meer transistors dan zijn voorganger, de M1 Pro.

Geen aangepaste Mac Mini in 2024

Voor wie zit te wachten op een compleet vernieuwde Mac Mini is 2024 verder nog niet hét jaar. De techgigant zou het ontwerp van de M2-aangedreven Mac Mini ook volgend jaar willen aanhouden. Dat ontwerp stamt inmiddels af van de eerste generatie Apple Silicon Mac Mini en lijkt verder veel op de oudere Intel-gebaseerde mini-desktopcomputers. Of Apple volgend jaar wel een upgrade op processorgebied voorziet, maakt de analist niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business