Nieuws

Zijn dit de OnePlus Nord Buds 2?

OnePlus Nord Buds 2
OnePlus lanceert op 7 februari onder meer de OnePlus 11 en Buds Pro 2. Via sociale media verspreidt het bedrijf nu ook renders van de Buds Ace 2, de mogelijke voorlopers van de Nord Buds 2.

OnePlus lanceerde verleden jaar voor het eerst draadloze oortjes in de Nord-reeks. Met een uiterst zacht prijskaartje van 49 euro sleepte de OPPO-dochter meteen een succes in huis. Marijn noemde de oortjes in zijn review van de Nord Buds “basic oortjes met bovengemiddelde prestaties”. OnePlus lijkt dat succesverhaal met de Buds Ace wat verder door te willen trekken. Hoewel OnePlus dus niet impliciet noemt dat het om de Nord Buds 2 gaat, komt het ontwerp van de oortjes wel een-op-een overeen met de eerste generatie Nord Buds. Uiterst geschikt voor een tweede generatie, dus.

Een tweede generatie die de nodige verbeteringen meekrijgt. Om te beginnen rust OnePlus de Ace uit met een batterijduur van maximaal 36 uur (hoesje en oortjes gecombineerd). Daarmee weet de techgigant de batterijduur met zes uur te verlengen ten opzichte van de Nord Buds. De oortjes opladen moet, dat schrijft OnePlus in zijn teasers, ook een stuk vlotter verlopen. Vijf minuten aan de oplader is bij de Buds Ace goed voor tien uur batterijduur. De Nord Buds moest je nog tien minuten opladen om vijf uur batterijduur te ‘winnen’.

Opvallend is verder dat de Buds Ace beschikken over actieve ruisonderdrukking (ANC). Een optie die de Nord Buds niet meekregen. Dat geldt ook voor Bluetooth 5.3 ondersteuning en BassWave, dat de bastonen op de Buds Ace dynamischer moet maken. Of het een functie betreft die uitgeschakeld kan worden, is niet bekend. Ten slotte moeten de volledig draadloze oortjes uiterst geschikt zijn om mee te gamen; ze bevatten hiervoor een low-latency modus, die de vertraging op het geluid ‘beperkt’ tot 47ms.

Lancering op 7 februari

OnePlus lanceert de Buds Ace op 7 februari tijdens zijn Cloud 11-evenement. In eerste instantie zie je de oortjes niet in Europa verschijnen; de Ace-serie wordt namelijk enkel uitgebracht in China. De verwachting is wel dat ze later als Nord Buds 2 in Europa worden gelanceerd. Neem die informatie wel met een korrel zout, gezien OnePlus dat detail niet heeft bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business