Nieuws

Twitter verhoogt karakterlimiet naar 10.000 tekens

Twitter
© Unsplash/Brett Jordan
Blue-abonnees kunnen weeral langere tweets plaatsen. Ditmaal heet Twitter de limiet verhoogd naar 10.000 tekens.

Zes jaar geleden verhoogde Twitter voor het eerst zijn karakterlimiet van 140 naar 280 tekens. Na de wijziging bleef de lengte van berichten die men deelde grotendeels ongewijzigd. Slechts 12 procent van alle tweets kwam in 2018 boven de oude karakterlimiet van 140 tekens uit, met slechts 1 procent van de tweets die tot de limiet van 280 tekens reikte. Desondanks ziet Elon Musk een toekomst voor zich met steeds langere tweets. In februari verhoogde de topman al eenmalig de limiet naar 4.000 tekens. Ditmaal wordt dat plafond ruim verdubbeld, naar 10.000 karakters.

Net als met de eerdere verhoging geldt dat enkel Twitter Blue-abonnees langere berichten kunnen plaatsen. Niet-betalende-gebruikers zien de langere tweets overigens wel op hun tijdlijn verschijnen. Hoeveel Blue-abonnees van dit tekenplafond gebruik gaan maken, is nog maar de vraag. Een bericht met 10.000 tekens is ongeveer goed voor 2.000 woorden. Het begrip “Twitter-draadjes” is voor hen wel niet meer nodig: ze kunnen nu alle berichten samenvoegen in één tweet.

Vooral een strategische zet

Voor Twitter zijn de langere berichten vooral een strategische zet. Het sociale medium hoopt dat de langere berichten gebruikers ertoe verleiden langer actief te zijn op Twitter, en zodoende ook meer advertenties te kunnen serveren.

De rebranding van ‘Super Follows’ naar ‘Subscriptions’ moet daar mogelijk aan gaan bijdragen. Het principe van dat creator-abonnement blijft wel gelijk: fans kunnen zich abonneren op een creator en krijgen daarmee toegang tot exclusieve content.

Uitgelicht artikel Twitter Twitter start werken aan eigen ChatGPT-concurrent

Wel wil Twitter de abonnementen aantrekkelijker maken voor creators. Voor de komende twaalf maanden geldt daarom dat creators geen inkomsten hoeven af te staan aan Twitter. Twitter zegt enkel de kosten van de betaalproviders in te houden op het uit te keren bedrag. Hoeveel geld de creator krijgt is dan enkel nog afhankelijk van het bedrag dat fans maandelijks wordt aangerekend. Daarbij kan de creator kiezen uit 3, 5 en 10 dollar per maand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business