Nieuws

WhatsApp voor Mac verschijnt in App Store

whatsapp voor mac
© WhatsApp/Apple App Store
WhatsApp voor Mac is nu eindelijk beschikbaar in de App Store. De herontworpen toepassing was eerst een webapp en tot voor kort enkel beschikbaar via de website van WhatsApp.

De nieuwe app verscheen eigenlijk al in 2023. Die werd helemaal vernieuwd en specifiek gebouwd voor Mac-computers. Zo werd het mogelijk om met iedereen in een Groep te (video)bellen. De toepassing was al die tijd alleen beschikbaar op de webpagina van WhatsApp. 

WhatsApp voor Mac officieel

Dat die niet in Apples App Store stond, was voor Mac-gebruikers verwarrend. WhatsApp heeft nu pas via X laten weten dat de app nu ook officieel aangeboden wordt door Apple. “Dit bericht is voor Mac-gebruikers. WhatsApp voor Mac op desktop is nu officieel beschikbaar via de App Store.”

Mac-gebruikers kunnen de desktopapp hier downloaden. Belangrijk voor wie een Apple-desktop heeft: de app werkt nu vlekkeloos met M1-processoren. Bijkomende software installeren is niet (meer) nodig.

iPad-versie WhatsApp onderweg

WaBetaInfo weet bovendien dat WhatsApp ook een iPad-versie van zijn app uittest. Dat zou nieuw zijn, want WhatsApp, noch Instagram (beide Meta-platformen) kregen ooit native ondersteuning voor de iPad met een app. Onbegrijpelijk eigenlijk, als je weet hoe populair beide toepassingen zijn en hoeveel mensen er een iPad in huis hebben.

Een echte desktop-app voor Mac is de nieuwste toevoeging in een hele reeks WhatsApp-updates. Zo maakte WhatsApp onlangs bekend dat inloggen voortaan via passkeys kan en dat je met één account op twee toestellen kan inloggen. Meta voegde daar nu ook nog e-mailverificatie aan toe en het creëren van polls in Kanalen.

Uitgelicht artikel WhatsApp WhatsApp introduceert eenmalige spraakberichten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business