Nieuws

Samsung lanceert microSD-kaart met SSD-waardige prestaties

Samsung microSD-kaart 256GB
© Samsung
Samsung introduceert drie nieuwe microSD-kaarten in zijn assortiment, met nieuwe technologieën rond hoge leessnelheid en grote opslag.

Het bedrijf heeft vandaag aangekondigd dat het gestart is met de productie van een microSD-kaart met een nog nooit eerder geziene leessnelheid en twee microSD-kaarten met een opslag van 1 terabyte. Met dit nieuw assortiment willen de Zuid-Koreanen de hoge eisen van het mobiel computergebruik en on-device AI tegemoetkomen. Volgens Samsung bieden de modellen SSD-waardige prestaties en capaciteiten, ondanks hun klein formaat.

Enorme leessnelheid in klein kaartje

De eerste nieuwe microSD-kaart heeft een formaat van 256 GB. Het kaartje heeft een leessnelheid tot 985 MB/s, waar dit voordien beperkt was tot 104 MB/s bij een SD-kaart met dezelfde interface. Daarnaast is de sequentiële leessnelheid 800 MB/s, wat vier keer sneller is dan traditionele geheugenkaarten. Het apparaat heeft ook een beschermingssysteem om de temperatuur optimaal te houden. Het is een primeur op de markt. De microSD-kaartjes zijn later dit jaar beschikbaar.

Meer opslag

Samsung microSD-kaart 1TB
© Samsung

Daarnaast introduceert Samsung ook twee nieuwe modellen in zijn EVO Plus- en PRO Plus-lijn van microSD-kaarten. Deze hebben een opslag van 1 TB, die voor het eerst gebruikmaken van acht lagen van hun 1-terabit V-NAND-chip. Andere producenten zoals SanDisk verkopen al reeds microSD-kaarten met deze opslagruimte, maar voor het eerst breidt Samsung zijn assortiment uit naar 1TB. Daarnaast zijn ze volgens het bedrijf zeer betrouwbaar in extreme omgevingen, met bescherming tegen water, extreme temperaturen, vallen, slijtage, röntgenstraling en magnetische velden. De microSD-kaartjes komen in het derde kwartaal van dit jaar op de markt.

Aankondigingen Samsung

Samsung gaf de laatste dagen een aantal updates over hun producten. Zo konden we al een kijkje nemen naar de gloednieuwe Samsung Ring en lanceert het binnenkort een goedkoper model binnen de A-lijn van smartphones.

Uitgelicht artikel datAshur usb stick MicroSD iStorage datAshur SD review: Veilige usb-stick met microSD-kaartslot

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business