Blog

Wat weet u over online veiligheid?

Uit onderzoek van CERT.be bij 2.000 Belgische internetgebruikers blijkt dat bij zowat de helft van de internetgebruikers de bezorgdheid over online veiligheid groot tot zeer groot is.

Uit de resultaten van een recent onderzoek van CERT.be bij 2.000 Belgische internetgebruikers tussen 16 en 70 jaar blijkt dat bij zowat de helft van de internetgebruikers (49,15%) de bezorgdheid over online veiligheid groot tot zeer groot is. 6 op 10 Belgen kwam het afgelopen jaar ook in aanraking met een of andere vorm van cybercriminaliteit.

70% van de respondenten vroeg ook een actievere rol van de overheid in het informeren over (nieuwe) internetgevaren. Daarnaast gaf 50% van de ondervraagden aan nood te hebben aan een centrale website met duidelijke objectieve informatie over internetbedreigingen.

Ook de bedrijfswereld is vragende partij: hoe beter medewerkers op de hoogte zijn over online veiligheid, hoe veiliger het bedrijf zelf ook wordt.

We wilden met CERT.be graag antwoorden op die dubbele vraag van burgers en bedrijfswereld en daarom lanceerden we Safeonweb.be. Een nieuwe website die Belgische burgers op een snelle en correcte manier wil informeren en adviseren over cybersecurity, grote actuele digitale dreigingen en online veiligheid.

Is er nood aan nog een website over online veiligheid hoor ik u vragen? Wel als we dit onderzoek mogen geloven wel. Meer nog, er is nood aan een onafhankelijke referentiesite. Een site waar zoveel mogelijk betrouwbare informatie over online beveiliging verzameld wordt en die mensen kan informeren over de grootste actuele dreigingen. Maar die daarnaast ook achtergrondinformatie kan aanbieden, advies verstrekt en tips geeft over acties die gebruikers zelf kunnen ondernemen.

Voor veel computergebruikers is het niet altijd duidelijk wat de impact van bepaalde dreigingen is of waar ze terecht kunnen in hun zoektocht naar informatie. Met Safeonweb.be willen we hen zo’n informatieplek bieden. Uiteraard zullen we de website ook ondersteunen via Facebook en Twitter en zijn themacampagnes van of samen met Safeonweb.be in de toekomst steeds mogelijk.

Mag ik u alvast uitnodigen om een kijkje te nemen (www.safeonweb.be), of ons te volgen op Facebook en/of Twitter

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business