Blog

3 trends voor samenwerken in 2022

Poly onthult drie voorspellingen voor 2022 die het samenwerken op de werkplek vormgeven en uiteindelijk de toekomst van werk zullen bepalen

De langverwachte terugkeer naar ‘het normale’ betekent niet dat we terugkeren naar oude gewoonten. Hybride werken is een blijvertje en het nieuwe jaar betekent onomkeerbare veranderingen in de manier waarop we werken en samenwerken. De ontwrichting, die de globale pandemie veroorzaakte, heeft bedrijven gedwongen om werken op afstand mogelijk te maken en heeft het vermogen van werknemers op de proef gesteld om nieuwe vormen van betrokkenheid en interactie te omarmen. Werkgevers en werknemers zullen de kracht om duurzame, gezamenlijke veranderingen teweeg te brengen, steeds meer op gelijke voet moeten verdelen. Bedrijven die het komende jaar hun weg willen vinden, moeten deze fundamentele verschuiving begrijpen en omarmen om een succesvol evenwicht te vinden tussen technologie en transformatie. 

Hybride werken zal leiden tot een nieuwe manier van samenwerken. Maar hoe zal die vorm krijgen? Poly, specialist in het ontwerpen van oplossingen voor videoconferencing, lijst drie trend op voor samenwerken in 2022.

3 trends voor samenwerken

1. Weg met 9-to-5

Werknemers die de voordelen van hybride en flexibel werken hebben ervaren, hebben geen plannen om fulltime terug te keren naar het kantoorleven. 80 procent van de werknemers in Europa geeft er de voorkeur aan om een aantal dagen thuis te werken, zo blijkt uit recent onderzoek van Poly. Werknemers willen flexibiliteit, en nu de economie weer recht krabbelt en veel van hen de baas en baan vaarwel zeggen, hebben ze meer zelfbeschikking om te kiezen hoe en waar ze werken.  

9 to 5 werken

2. Het kantoor van de toekomst

Kantoren hoeven niet langer noodzakelijk fysieke ruimten te zijn met vaste, individuele plekken. Werkplekken van de toekomst zullen ecosystemen zijn van plekken en ruimtes die zijn afgestemd op de werkgewoonten of -behoeften van verschillende persona’s. Mensen gaan niet meer naar kantoor omdat het moet, maar omdat ze specifieke, persoonlijke interactie willen. Dat leidt tot aanzienlijke veranderingen in architectuur, vastgoed, ruimtelijk ontwerp en investeringen in devices en technologieën voor samenwerking in toekomstige kantoorruimtes, doordat al deze disciplines met elkaar samengaan om de allerbeste werkervaring te bieden.  

3. Gelijkheid: de nieuwe noodzaak

Tijdens de pandemie draaide alles om bedrijfscontinuïteit. Bedrijven zullen een people-first-filosofie moeten aannemen, gebaseerd op keuzevrijheid. Keuze is een grote bemiddelaar en katalysator voor eenvoudige, betekenisvolle en productieve samenwerking, waardoor alle medewerkers betrokken kunnen zijn en op hun best presteren. Die aanpak is een uitgelezen kans voor HR, IT, facilitair management en de rest van het bedrijf om beter in te spelen op wat voor werkervaring werknemers willen. Recent onderzoek van Stanford University toont aan dat meer dan 40 procent van de werknemers actief op zoek zou gaan naar wat anders als hybride werken geen optie is bij hun werkgever. 

businesspolytrending

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals