Omzet Microsoft hoger in Nederland dan in China

Volgens Steve Ballmer haalt Microsoft op de Chinese pc-markt, een van de grootste ter wereld, een lagere omzet dan in het kleine Nederland.

Dat zei de topman in een toespraak naar aanleiding van de opening van een nieuw Microsoft-kantoor in Beijing. Hoewel er in de VS en China bijna evenveel pc’s verkocht worden, vertegenwoordigt de omzet uit China dit jaar amper 5 procent van die van de Amerikaanse markt. Dat bericht The Wall Street Journal.

Twee dollar voor Windows 7
In China is piraterij wijdverspreid. Op straathoeken vind je gekraakte versies van de laatste Windows en het meest recente Office-pakket voor twee à drie dollar.

De vergelijking met Nederland is tekenend: in China wonen meer dan 1,3 miljard mensen, in Nederland 16,5 miljoen en toch ligt de omzet in Nederland hoger.

62,5 miljard dollar omzet wereldwijd
China is goed op weg om de Verenigde Staten van de troon te stoten als grootste pc-markt ter wereld. Volgens onderzoeksbureau IDC is het volgend jaar zover. Dit jaar worden er in China naar schatting 71 miljoen pc’s verkocht tegenover 75 miljoen in de VS, waar de markt stagneert.

De wereldwijde omzet van de Amerikaanse softwarereus bedraagt ongeveer 62,5 miljard dollar. Dat zou betekenen dat de omzet in China rond de 2 miljard dollar ligt. Microsoft lobbyt al jaren bij de Chinese overheid om piraterij harder aan te pakken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business