Prijskaartje ASUS Zenfone 10 lekt uit

ASUS Zenfone 10
Het is nog wachten op de lancering van ASUS’ Zenfone 10. Tot die tijd weten we alvast wel hoeveel het nieuwe Zenfone-model moet gaan kosten.

ASUS komt dit jaar naar verluidt met een geheel nieuwe Zenfone-smartphone. Daarbij neemt het ook afscheid van het relatief kleine scherm van de Zenfone 8 en 9, die allebei een 5,9-inch OLED-scherm gebruikten. Op de ASUS Zenfone 10 wordt dat scherm vervangen door een grotere 6,3-inch variant, bleek uit voorgaande geruchten. Dat grotere scherm gaat niet direct gepaard met hogere prijzen. Dat meldt Android Authority op basis van een ASUS Community-website.

Licht gestegen prijzen

Aanstaande kopers van de Zenfone 10 zouden namelijk 749 dollar moeten betalen. Die informatie is te vinden op een ASUS-website waar Zenfone-fans zich kunnen aanmelden voor cameratesten. In de wedstrijdvoorwaarden wordt benoemd dat het toestel ‘een winkelwaarde van 749 dollar heeft’. De europrijzen van het toestel worden helaas niet genoemd. Verleden jaar kwam de Zenfone 9 in de VS op de markt voor 699 dollar, terwijl hij in Europa 799 euro kostte.

Volgt de Zenfone 10 die prijslijn, dan kost het toestel mogelijk zo’n 849 euro. Prijzen via webwinkels als Belsimpel (Gomibo) liggen mogelijk nog wat hoger aangezien zij Zenfone-modellen ‘grijs importeren’. ASUS mag zijn telefoons namelijk nog altijd niet direct aan retailers in België en Nederland verkopen. Wel verkoopt de fabrikant toestellen aan Europese adviesprijzen in zijn eigen e-store.

Eerste specificaties

ASUS deelde voorlopig geen extra specificaties voor de Zenfone 10. Duidelijk is wel dat het merk de focus legt op de camera’s. Vorig jaar kreeg het Zenfone-model twee 50 MP-sensoren mee achterop; één voor de hoofdcamera en één voor de groothoeksensor. Een telefotocamera was niet aanwezig. Volgens ASUS om ‘meer ruimte op te sparen voor de batterij’.

Uitgelicht artikel Asus Zenfone 9 header ASUS Zenfone 9 review: de beste compacte smartphone

Die batterij moet op de Zenfone 10 een capaciteit van 5.000 mAh meekrijgen. Verder zou ASUS de primaire camera upgraden van 50 MP naar 200 MP. Verder zou de telefoon nog IP68-geclassificeerd zijn en de Snapdragon 8 Gen 2-chipset van Qualcomm meekrijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business