Nieuws

Google blokkeert nieuwe YouTube-app voor Windows Phone

De nieuwe YouTube-app voor Windows Phone, die Microsoft vorige week heeft gelanceerd, wordt opnieuw geblokkeerd door Google.

De nieuwe YouTube-app voor Windows Phone, die Microsoft vorige week heeft gelanceerd, wordt opnieuw geblokkeerd door Google.

In mei liet Google de YouTube-app die Microsoft voor Windows Phone had ontwikkeld offline halen, omdat ze in strijd was met Googles beleid. De app blokkeerde advertenties en maakte het mogelijk om filmpjes te downloaden.

[related_article id=”161452″]

Eind mei raakte bekend dat Microsoft en Google samen aan een nieuwe YouTube-app werkten, die deze problemen zou adresseren. Vorige week zagen we dan eindelijk een nieuwe app in de Windows Phone Store verschijnen, maar vreemd genoeg blijkt nu dat Google de applicatie toch opnieuw blokkeert. Wat is er misgelopen?

Een woordvoerder van Google bevestigt de blokkering en zegt in een verklaring tegenover onze collega"s van ZDNet.com het volgende:

“We hebben er samen met Microsoft aan gewerkt om een volwaardige YouTube-app voor Windows Phone te bouwen, die gebaseerd is op HTML5. Helaas heeft Microsoft niet de nodige browserupgrades uitgevoerd om de gebruiker een volwaardige YouTube-ervaring te bezorgen, maar heeft ze opnieuw een app uitgebracht die in strijd is met onze gebruiksvoorwaarden.”

Microsoft verklaart in een blogpost dat het de nodige aanpassingen heeft doorgevoerd om de app te laten voldoen aan Googles voorwaarden, maar dat het bouwen van een HTML5-app voor YouTube technisch erg moeilijk en tijdsintensief is.

“Daarom hebben we besloten om onze niet-HTML5-app reeds te publiceren, terwijl we op lange termijn met Google willen samenwerken aan een app gebaseerd op HTML5,” schrijft David Howard, Microsofts Corporate Vice President in de blogpost.

Google bleek daar echter niet mee opgezet en heeft de toegang van de app tot haar content geblokkeerd. Nochtans zijn ook de YouTube-apps voor iOS en Android nog niet naar HTML5 omgezet. Voor Microsoft is dit het bewijs dat Google niet wil dat Windows Phone-gebruikers van dezelfde ervaring kunnen genieten als Android- en iOS-gebruikers.

“Het lijkt er voor ons op dat Googles redenen voor de blokkering zo zijn opgesteld dat we onze gebruikers niet dezelfde ervaring kunnen bezorgen die Android- en iPhone-gebruikers krijgen. De hindernissen die Google ons oplegt zijn onmogelijk om te overkomen en dat weten ze,” aldus Howard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business