Nieuws

Sonos werkt aan nieuwe Era-range: dit moet je weten

Sonos speakers 2023
Sonos werkt aan een nieuwe speakerreeks genaamd Era. Het topmodel van de Sonos Era-reeks biedt voor het eerst ondersteuning voor spatial audio.

Sonos-topman Patrick Spence kondigde de komst van Era-speakers aan tijdens een interview met The Verge. Het bedrijf heeft alvast een tweetal speakers voor die reeks in de pijplijn, de Era 100 en Era 300. Met Era hoopt Sonos de markt van slimme speakers volledig op te schudden, iets dat Sonos eerder al eens deed met de Play:1 – een van de populairste multiroom-speakers ooit.

Nu pakt Sonos dat wel iets anders aan, met zijn ogen gericht op nieuwe concurrenten. Sonos’ Era-speakers moeten direct concurreren met Apples HomePod en Googles Home-speakers. Wel lijkt Sonos de focus te blijven leggen op het speakergedeelte en iets minder op de ‘smarts’.

Nieuwe Sonos Era-reeks

Of het succes van de Play:1 zich herhaalt met de Era-reeks hangt uiteraard volledig af van de opzet. Geweten is dat het gaat om multi-directionele speakers die beschikken over audiokalibratie voor de ruimte waarin ze staan. Dit principe biedt Sonos momenteel al aan via zijn iOS-app en werkt straks mogelijk ook voor Android-gebruikers.

Spence sprak tijdens zijn interview met de publicatie hoofdzakelijk over de Era 300. Met die speaker geniet je straks van spatial audio en Dolby Atmos. Gebruikers kunnen met de speaker verbinden via Wifi 6 en Bluetooth. Voor de stroomvoorziening maakt Sonos op de Era 300 gebruik van een usb-c-aansluiting. Over de aanwezigheid van een batterij werd niet gerept door de CEO; toch is het goed mogelijk dat Sonos een batterij toevoegt en daarom voor een usb-c-lader kiest.

Kenmerken van het ontwerp van de speakerreeks zijn niet geweten. Dat geldt ook voor de prijs en hoe de speakers gepositioneerd worden tussen andere modellen van de techgigant. Weet in ieder geval dat je elk van de Era-speakers straks via ingebouwde microfoons kan bedienen. Sonos zal de speakers naar verwachting voorzien van Alexa en zijn eigen Sonos-spraakassistent.

Vier nieuwe productcategorieën

Patrick Spence blikte tijdens het interview ook vooruit op 2023. Volgens de topman verschijnen dit jaar producten in vier nieuwe productcategorieën. Over welke categorieën het gaat is niet bekend. Eerder verschenen wel geruchten rond de komst van Sonos hoofdtelefoons. Mogelijk zijn de Sonos Era-speakers ook bijna rijp voor lancering, en vormen ze de eerste échte ‘slimme speakers’ van het Amerikaanse merk.

Sonos-liefhebbers mogen ook rekenen op nieuwe producten in gekende categorieën. Verwacht dit jaar bijvoorbeeld de komst van een nieuwe Move. Wat het bedrijf wil vernieuwen aan die speaker, blijft onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business