event

Digital Transformation Day: 3 topsprekers uitgelicht

Digital Transformation Day
Digital Transformation Day heeft dit jaar weer een rijkgevulde agenda. Als tipje van de sluier lichten we drie absolute topsprekers uit.

Binnen 4 weken is het zover. Op 26 oktober zal Digital Transformation Day van start gaan. Het evenement bij uitstek om alles te weten te komen over de technologieën die onze toekomst vorm zullen geven. Twee dagen lang zullen verschillende inspirerende topsprekers het beste van zichzelf geven op het virtuele podium. We nemen alvast een voorschot op wat je mag verwachten en lichten hieronder alvast 3 topsprekers uit.

  1. AI Bias? Uhmm… Do you mean human bias?!Veronique Van Vlasselaer
  2. Meet you in the Metaverse Pieter Van Leugenhagen
  3. Enterprise citizen development: the missing link to successful Digital TransformationHans Hantson

1. Véronique Van Vlasselaer (SAS) – AI Bias? Uhmm… Do you mean human bias?!

Van artificiële intelligentie wordt gezegd dat het een van de belangrijkste motoren is voor de toekomst van onze samenleving: het automatisch analyseren van enorme hoeveelheden gegevens, het destilleren van nieuwe kennis en het nemen van geautomatiseerde intelligente beslissingen, waar iedereen baat bij heeft. Zonder het te beseffen vergemakkelijken, beïnvloeden en vergroten AI-systemen vele aspecten van ons leven. Maar zijn deze AI-systemen echt intelligent en nuttig voor iedereen? Er duiken steeds meer gevallen van discriminatie door AI op, waardoor AI in een kwaad daglicht komt te staan.

Véronique trekt de kritiek op de neutraliteit van AI in twijfel en stelt dat we, voordat we met de vinger naar AI wijzen, eerst naar onszelf en onze samenleving moeten kijken: de expliciete vooroordelen in AI-modellen en -systemen zijn slechts een vertaling van de vaak onuitgesproken vooroordelen in onze samenleving. Alleen door een goede samenwerking tussen mens en AI kunnen we onze wereld een beetje beter maken. En een wereld van gelijkheid en zonder vooroordelen – op elk niveau – is waar we naar streven.

Pieter Van Leugenhagen (yondr) – Meet you in the Metaverse

Pieter Van Leugenhagen

Blockchain, NFT’s, VR en web 3.0. Technologie is overal, en hoewel het misschien sci-fi klinkt, wat er gebeurt is dat de stukjes van de technologie puzzel op hun plaats vallen, een plaats die ‘The Metaverse’ heet. Een 3D-wereld, voorbij de virtuele realiteit, voorbij de realiteit, voorbij het universum zoals wij dat kennen.

In deze keynote heeft Pieter het over alle stukjes van de Metaverse-puzzel en schetst hij een beeld van wat er ons te wachten staat. Een verhaal dat nog niet af is, met een happy end of een die je doet rillen…

Hans Hantson (AgilePoint) – Enterprise citizen development: the missing link to successful digital transformation

Hans is Senior Director Business Development & Marketing bij AgilePoint sinds 2006 en was verantwoordelijk voor de oprichting van AgilePoint EMEA. Hans is inmiddels meer dan 30 jaar actief in de wereld van digital business transformatie en dit op een internationaal niveau. Een no-nonsens en pragmatische aanpak, aangevuld met de nodige business expertise binnen de verschillende sectoren zijn de basis tot het succes van AgilePoint.

  • Ontdek hoe enterprise citizen development nieuwe manieren kan bieden om exponentiële waarde te creëren om digitale transformatie te versnellen.
  • Ontdek de belangrijkste kenmerken waaraan een goed Low-Code/No-Code platform moet voldoen om enterprise citizen development te ondersteunen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business