event

Digital Transformation Day 2021: de toekomst is nu

Digital Transformation Day 2021 zit er weer op. Een uitgebreide terugblik op drie inspirerende en leerrijke dagen.

Het was een bijzondere editie van Digital Transformation Day dit jaar. We waren immers al toe aan de vijfde editie van ons evenement; een jubileum dat niet onopgemerkt mocht voorbijgaan. Meer dan ooit hebben Belgische organisaties nood aan een houvast in hun digitale transformatiereis. Een rol die Digital Transformation Day 2021 ook dit jaar weer graag op zich nam. En dat vanuit het inmiddels herkenbare concept. Experten uit de sector delen hun persoonlijke ervaringen en kennis met de technologieën van vandaag en morgen. Net als vorig jaar vond het evenement volledig virtueel plaats. We zijn het inmiddels gewend, al geven we eerlijk toe dat we hopen jullie volgend jaar weer in levende lijve te mogen ontmoeten.

Drie ochtenden lang gaven meer dan 15 sprekers het beste van zichzelf op het virtuele podium. Bijna 500 geïnteresseerden schreven zich in. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een digitaal feest van te maken. Dit was Digital Transformation Day 2021.

Dag 1: welkom in de Metaverse

Na een warm welkomwoord door gastvrouw Geena Lisa was het meteen bittere ernst. In 2021 werden we geconfronteerd met enkele grootschalige datalekken, bijvoorbeeld bij Facebook, waarbij data van miljoenen Belgen op straat kwam te liggen. Dankzij Marc Vael (Esko) weet je hoe je op een slimme manier met een datalek moet omgaan wanneer jouw bedrijf prijs heeft. Van datalekken gingen we over naar customer centricity, een centraal thema op deze eerste dag. Tijdens de presentatie van Stéphanie Porteman (KPMG) en de duopresentatie van Michel Delfosse (Genesys) en Antoine Van Brussel (Proximus) leerden we hoe onze klanten een optimale klantervaring te bieden. Nadat we met Tom Ollislagers (Dell) even een tussenstop maakten in de cloud, bouwden we met Steven Hofmans (SAS) nog wat verder aan onze customer experience. Na Digital Transformation Day 2021 zal je je klanten beter dan ooit in de watten leggen, daar twijfelen we niet aan.

Deze boeiende eerste dag sloten we af met iets helemaal anders. De ‘Metaverse’ belooft the next big thing te worden in de technologiesector. Facebook-topman Mark Zuckerberg voerde er vorige week zelfs nog een naamsverandering van zijn bedrijf voor door. Deze nieuwe wereld voelt misschien nog als onbekend terrein voor je aan. Sven Van de Perre, AI-evangelist bij Tropos AR, verwelkomde je tijdens zijn presentatie in de Metaverse.

digital transformation day 2021 sven van de perre tropos ar
Sven Van de Perre, Tropos AR.

Dag 2: je brein of technologie?

Met die vraag opende Florènce Peres (Speakersbase) de debatten op dag 2 van Digital Transformation Day. Tijdens haar keynote vertelde ze hoe je hersenen al die technologische afleiding weer de baas kunnen. De perfecte opwarmer voor de volgende presentatie van Frank Dezaeger (Veeam). Hij overtuigde ons waarom je moet investeren in moderne gegevensbeschermingsoplossingen. 5G mag natuurlijk ook niet ontbreken op Digital Transformation Day. Aan voorspellingen over wanneer jij je voor het eerst zal aansluiten op een 5G-netwerk maken we al een tijdje niet meer, maar volgens Frederic Vander Sande zou het er wel eens sneller kunnen komen dan verwacht.

digital transformation day 2021 florence peres speakersbase
Florènce Peres, Speakersbase.

Halverwege Digital Transformation Day 2021 begon je misschien door de bomen het bos even niet meer te zien. Kris Vranken van Stratics kwam dan ook op het gelegen moment om je weer op het juiste spoor te brengen. Net op tijd, want onze redacteur Jens Jonkers stond al klaar om de resultaten van het marktonderzoek dat we uitvoerden voor het TechPulse Business Jaarboek 2021-2022 uit de doeken doen. Met Tom De Ruyck konden we aan het einde van dag 2 officieel de poorten van de post-COVID wereld openbeuken. Wat hebben we daar naar uitgekeken!

Dag 3: op weg naar digitale maturiteit

En zo waren we alweer aan de laatste dag van Digital Transformation Day toegekomen. Maar van rustig uitbollen was er nog geen sprake. Heb je ooit al gehoord van Shein? Volgens Bart de Waele (Duke & Grace) is de Chinese app het schoolvoorbeeld van een ‘data-driven’ bedrijf. Na Bart nam Maxime Vermeir van ABBYY de stok over. Hij probeerde met veel plezier de laatste tegenstanders van low-code/no-code software te overtuigen van hun ongelijk.

Op dag 3 hebben we al grote stappen gezet in ons digitaal transformatieproces, maar is jouw bedrijf al digitaal volwassen? Karolien van Bel (Belfinity) gaf ons tijdens haar presentatie het laatste duwtje richting digitale maturiteit. En als dat nog niet volstond, dan helpt een goed praktijkvoorbeeld misschien. Ingrid Creeten van KBC, de publiekswinnaar van de TechPulse Business Customer Case Competition, getuigde hoe de grootbank het transformatieproces aanpakte. De eer om af te sluiten was weggelegd voor Fredrik Van de Meulebroucke van Phished, die ons even weer met de realiteit confronteerde. Phishers zijn er immers elke uur van de dag op uit om je bedrijf in de val te lokken.

digital transformation day 2021 frederic vande meulebroucke phished
Frederic Vande Meulebroucke (Phished) mocht het virtuele podium afsluiten.

Na Digital Transformation Day 2021 hopen we dat je organisatie klaar is om de laatste stappen naar een geslaagde digitale transformatie te zetten. We bedanken alle sprekers, sponsors en aanwezigen om er weer een geslaagde editie van te maken. Heb je een presentatie gemist of wil je alles nog eens rustig doornemen? Je kan deze week alle presentaties herbekijken via het eventplatform. We zien je graag volgend jaar weer terug voor Digital Transformation Day 2022!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business