Nieuws

OPPO deelt lanceringsdatum van Find X6-serie

OPPO Find X6 Pro header
OPPO heeft via Weibo de lanceringsdatum van de Find X6-serie bekendgemaakt. OPPO onthult zijn nieuwe vlaggenschip toestellen op 21 maart.

OPPO’s nieuwe Find X6-vlaggenschepen worden op 21 maart gelanceerd. Dat schrijft het bedrijf in een teaser op het Chinese Weibo. Opmerkelijk is dat de smartphonefabrikant in die teaser eerdere geruchten rond het design van de Find X6 Pro bevestigt. In de korte video toont OPPO namelijk de ronde camerabehuizing achterop het Pro-model. Daarin zien we in elk geval de telescoop-module, evenals een deel van de Hasselblad-branding.

Wat eveneens opvalt is het materiaal van de behuizing. Vermoedelijk gaat het om (nep)leer, een materiaalkeuze voor de Find X6-serie die eveneens eerder is uitgelekt. Naast de leren versies is er overigens ook ruimte voor een reguliere glazen variant. Groen zal alvast één van de opties zijn, die kleur verscheen verleden week nog in beelden op het twitteraccount van Ice Universe.

Focus op fotografie

OPPO haalt in zijn teaserbericht op Weibo ook de slogan van de Find X6-serie aan. “Open een nieuw tijdperk van mobiele fotografie”, luidt de slogan. Vermoedelijk duidt die slagzin op de integratie van Sony’s IMX989-sensor – de eerste 1-inch-sensor ontwikkeld voor smartphones. Met de grote camerasensor kan de X6 Pro alvast veel meer licht, en daarmee detail, opvangen dan de Find X5 Pro (en diens voorgangers).

Ongeweten is of we die sensor enkel in de Find X6 Pro terugvinden, of dat OPPO ook de reguliere X6 voorziet van de 1-inch-camerasensor. Naast de 50 MP primaire camera, zou de X6 Pro achterop ook een 50 MP sterke groothoekcamera en een telefotocamera met dezelfde resolutie bevatten. Voorop de X6 Pro zouden we tot slot een 32 MP-selfiecamera terugvinden.

Helderste scherm ooit

Van OPPO’s vlaggenschip is verder bekend dat deze een 6,7-inch AMOLED-scherm biedt met een QHD+-resolutie en 120 Hz beeldverversing. Wat dit beeldscherm uniek moet maken is zijn extreem hoge maximale helderheid van 2.400 nits (bij HDR-content). Ter vergelijking, Apples iPhone 14 Pro (Max) halen een piekhelderheid van 2.000 nits. Daarmee is het scherm ideaal voor zonnige dagen in de buitenlucht, evenals dagen dat je graag (binnen) HDR-video’s bekijkt.

Qua aandrijving verwacht men dat OPPO gebruikmaakt van Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2. Of die chipset ook gebruikt wordt voor de reguliere Find X6, is wel onzeker. Volgens eerdere geruchten zou het Chinese merk dat toestel willen voorzien van de oudere Snapdragon 8 Gen 1-chipset.

Voorlopig gaat het nog om geruchten. Neem de gelekte informatie gerust met enige korrels zout. Op 21 maart zijn alle details voor de Chinese markt bekend. Wanneer OPPO de Find X6-serie in Europa lanceert, is niet bekend. Bij die lancering zou de Find X6 Pro mogelijk zelfs ontbreken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business