LEES DIT, Poll

TechPoll: Microsoft Teams is populairste videochatapplicatie

Vorige week gingen we in TechPoll op zoek naar de populairste videochatapplicatie. Lees hier de resultaten.

Videochatapplicaties zijn anno 2020 niet meer weg te denken uit ons leven. In coronatijden floreren ze als nooit tevoren, en het ziet ernaar uit dat hun succes nog niet meteen zal uitdoven. Maar welke videochatapplicatie wordt er nu het meest gebruikt? Die vraag stelden we de afgelopen week aan onze lezers. In totaal vulden 230 lezers onze poll in.

De resultaten tonen een zeer duidelijke winnaar. Microsoft Teams kreeg in totaal 95 stemmen, wat goed is voor 41%. Teams was één van de applicaties die we op voorhand tot de topfavorieten rekenden. Microsoft claimt zelf dat Teams meer dan 75 miljoen dagelijkse gebruikers heeft. De strijd om de tweede plaats was een stuk spannender. Uiteindelijk was het de categorie ‘Andere’, waaronder we applicaties zoals Discord en Houseparty onderbrachten, die er met 42 stemmen of 18% mee aan de haal ging. Daarmee houdt die net Zoom (34 stemmen, 15%), één van de snelst groeiende bedrijven in 2020, en de oude vos Skype (33 stemmen, 14%) af.

Facebooks gloednieuwe videochatplatform Messenger Rooms wist toch al 14 van onze lezers te overtuigen, goed voor 6% van de stemmen. Google kan nu best stoppen met lezen, want hun app Google Meet prijkte met 5% (12 stemmen) helemaal onderaan.

De resultaten visueel voorgesteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business