Poll

TechPoll: ga jij een Samsung Galaxy S24 aanschaffen?

Samsung Galaxy S24 Plus versus Galaxy S24 Ultra
© Samsung
Samsung onthulde woensdag de Galaxy S24-serie. Net als voorgaande jaren bestaat de reeks uit drie telefoons: de Galaxy S24, Galaxy S24+ en Galaxy S24 Ultra. Ga jij er een kopen?

Smartphones werden de laatste jaren alsmaar duurder. Voor de Samsung Galaxy S24 Ultra betaal je nu bijvoorbeeld 1.449 euro, terwijl je de Galaxy S21 Ultra in 2021 nog kon kopen voor 1.249 euro. Voor die meerprijs krijg je wel iets meer opslag. De Galaxy S24 Ultra wordt standaard geleverd met 256 GB opslaggeheugen, terwijl de Galaxy S21 Ultra nog met 128 GB werd geleverd.

Daar staat tegenover dat Samsung de prijzen van de Galaxy S24 gelijk heeft gehouden met die van de Galaxy S20. Ten opzichte van de Galaxy S21 is de S24, ondanks dat Samsung dit jaar de prijzen verlaagde, nog iets duurder. Ook de Galaxy S24+ is ondanks de prijsdaling duurder dan de Galaxy S20+ of S21+.

Meer opslag en software

De prijsstijging komt onder meer terecht bij extra opslaggeheugen. Daarnaast zijn de oledschermen van de Galaxy S24 en S24+ een stuk geavanceerder dan op hun voorgangers. Zo krijgen ze nu ook de LTPO-technologie ingebouwd voor variabele beeldverversing (1-120 Hz) en ligt de maximale helderheid hoger, op maximaal 2600 nits. Ter vergelijking: de toestellen in de Galaxy S23-serie kwamen niet boven de 1750 nits uit. Dit moet de schermen een stuk makkelijker afleesbaar maken in de buitenlucht.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S24 Plus versus Galaxy S24 Ultra Samsung Galaxy S24+ versus Galaxy S24 Ultra: dit zijn de verschillen

Er gaat verder steeds meer geld zitten in de software. Samsung pakt op de Galaxy S24-serie uit met zijn Galaxy AI-systeem. Dat zijn diverse AI-functies die, gedeeltelijk, op het apparaat draaien en het bijvoorbeeld mogelijk maken spraak in realtime te vertalen. Enerzijds zijn dit kosten die Samsung in zijn eigen software steekt, en anderzijds kosten die Samsung aan Google moet betalen voor zijn AI-model. Galaxy AI draait namelijk op Googles Gemini-LLM. Na 2025 wil Samsung gebruikers wel geld aanrekenen voor deze functies.

Wat eveneens steeds duurder wordt is het onderhoud van Android-telefoons, of meer specifiek: de uitrol van OS-upgrades. Vanaf de Galaxy S24-serie geldt een ondersteuningstermijn van zeven jaar. Op eerdere modellen werd nog een termijn van vijf jaar aangehouden.

Ga jij een Galaxy S24 aanschaffen?

Het prijsverschil tussen de verschillende Galaxy S-modellen neemt ook steeds verder toe. Waar die prijsverschillen aan te wijten zijn, lees je in ons vergelijkingsartikel. Nog meer weten over de verschillende Galaxy S24-modellen? Lees dan hier ons aankondigingsartikel van de Galaxy S24(+) en hier die van de Galaxy S24 Ultra.

Dan rest ons nog één vraag voor de geïnteresseerden: ga je een Galaxy S24 kopen, en zo ja: welk model? Laat het ons weten in de TechPoll hieronder.

Ga jij een Samsung Galaxy S24 aanschaffen?

  • Nee (73%, 351 Votes)
  • Ja, de Galaxy S24 Ultra (13%, 62 Votes)
  • Ja, twijfel nog over het model (6%, 31 Votes)
  • Ja, de Galaxy S24 (5%, 23 Votes)
  • Ja, de Galaxy S24+ (4%, 17 Votes)

Aantal stemmen: 484

Laden ... Laden ...

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business