Poll

TechPoll: welke tech heb jij gekocht met Black Friday?

TechPoll Black Friday
© Unsplash/TechPulse
Black Friday, dé koopjesperiode van het jaar, is weer in volle gang: sinds medio november kan je bij vrijwel alle webwinkels scherpe techdeals scoren. Wat heb jij dit jaar in je mandje gestopt?

Herinneren we ons nog de tijden waarin Black Friday werkelijk op de laatste vrijdag in november van start ging? Met de entree van het digitale shoppen werd die startdatum geleidelijk van tafel geveegd en ingeruild voor een dealmaand. Medio november -voor Singles Day- verschenen ditmaal de eerste (tech)deals bij webwinkels.

Langzaam groeide het aanbod uit, tot het eerder deze week zo goed als compleet was. Doorheen de week is er nog wat geschoven met de prijzen – vaak met slechts enkele euro’s, voor de duidelijkheid – en sommige deals verdwenen zodra de voorraad was opgedroogd.

Vandaag is het dan écht zover: Black Friday. Het moment om je kerstcadeaus alvast in huis te halen – of wellicht de laatste sinterklaascadeaus. Wat je ook koopt: de kans is groot dat je met afgeprijsde artikelen de winkel uit loopt. Nog op zoek naar de beste (tech)deals? De TechPulse-redactie zocht zich afgelopen week suf: in ons TechPulse Black Friday-overzicht vind je steevast de beste deals die je niet mag missen.

Elektronica op plek 3

Wat mensen zoal kopen tijdens Black Friday? Marktonderzoeker Gfk publiceerde een onderzoek op basis van 19.541 bevraagde Nederlanders. Met name kleding en schoenen zijn populair. Volgens Gfk volgt tech – en dan met name smartphones en laptops – op plek drie. Slechts 10% geeft aan het dealfestijn te gebruiken voor de aankoop van een tablet. Voor televisies en computeraccessoires – twee categorieën die tijdens Black Friday toch flink goedkoper zijn – is dat 9 procent.

Een vergelijking met voorgaande jaren wordt niet gemaakt. Onduidelijk is daarmee of consumenten dit jaar de hand op de knip houden of toch overstag gaan door de lage(re) prijzen. Vast staat wel dat de markt voor consumentenelektronica nog altijd onder druk staat. Dat bleek eerder deze week ook uit een rapport van Counterpoint. Europese smartphoneverkopen daalde in het derde kwartaal met gemiddeld 11 procent – in West-Europa ligt dit percentage gemiddeld wel iets lager, op 8 procent. Eerder bleek al dat andere elektronicacategorieën onder vuur liggen, zoals Chromebooks.

Wat koop jij tijdens Black Friday?

Black Friday 2023 is op het moment van schrijven nog in volle gang. Desondanks horen we graag wat jij reeds hebt gekocht tijdens het dealfestijn óf nog van plan bent iets te kopen.

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

  • Geen elektronica (46%, 66 Votes)
  • Accessoires/iets anders (20%, 29 Votes)
  • Smartphone (8%, 11 Votes)
  • Laptop (8%, 11 Votes)
  • Smarthome (7%, 10 Votes)
  • Tablet (6%, 9 Votes)
  • Televisie (4%, 6 Votes)
  • Smartwatch/sporthorloge (2%, 3 Votes)

Aantal stemmen: 131

Laden ... Laden …
black fridayblack friday 2023dealstechpoll

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen