Poll

TechPoll: ben je voor of tegen een covid-19 tracking-applicatie?

TechPoll
Iedere week proberen we in TechPoll onze lezers te triggeren. Een leuke vraag of een uitdagende discussie? Elke week iets anders.

Er zijn de laatste maanden heel wat woorden aan vuil gemaakt: de corona tracking-app op smartphones. Na een succesvolle samenwerking tussen Google en Apple brachten beide techgiganten in een update de nodige tools uit voor ontwikkelaars. Daarmee kunnen appbouwers die tools gebruiken om corona tracking-apps te bouwen.

Die applicaties zouden nodig zijn om sneller en eenvoudiger aan contacttracing te doen. Een systeem dat bij ons in België ook heel wat kritiek heeft gekregen. Die applicaties op je smartphone zouden het proces dus moeten verbeteren. Maar er zijn heel wat voor-en tegenstanders. Mensen vrezen namelijk voor hun privacy en zijn van mening dat de overheid zo een reden heeft om iedereen op de voet te volgen.

Sinds deze week heeft de CoronaMelder in Nederland voet aan wal gezet. In België is de opdracht uitgereikt aan DevSide. Maar wat we nu echt willen weten, wat denken onze TechPulselezers over deze materie? Laat het onze weten via deze TechPoll.

TechPoll: wil jij een covid-19 tracking-app op je smartphone?

Discussie: ben jij voor of tegen een covid-19 tracking-app?

  • Ik ben voor. (64%, 568 Votes)
  • Ik ben tegen. (28%, 254 Votes)
  • Ik weet het niet. (8%, 71 Votes)

Aantal stemmen: 893

Laden ... Laden …

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business