Techpoll

In onze wekelijkse TechPoll willen we onze lezers uitdagen. Apps, hardware of actualiteit. Vragen staat vrij en laat van je horen.

Advertentie

Belgische banken hebben de voorbije jaren enorm veel tijd en energie in hun mobiele applicaties gestoken. Waar je vroeger juist het saldo van je rekenening kon raadplegen en kleine bedragen kon onverschijven, zijn bankapps vandaag uitgegroeid tot volwaardige tools waarmee je je financiële status meteen kan opvragen en beheren.

Je hebt in principe geen webtool meer nodig, de app doet en kan al alles voor jou. In sommige gevallen moet je voor grotere bedragen wel nog overstappen naar de webtool of onthoudt de app je begunstigden niet zomaar zonder dat vervelende bankkastje.

Het aanbod is groot, de meeste mensen zijn vaak klant bij meer dan één bank maar wat is nu juist jouw favoriete bankapplicatie? KBC Mobile won de voorbije jaren al verschillende prijzen maar ook de concurrentie maakt stevige inhaalbewegingen. Welke kies jij?

TechPoll: wat is jouw favoriete bankapp?

Advertentie

3 REACTIES

    • Dag Patrick. Bedankt voor je reactie! Payconiq is geen pure bankapplicatie maar een betaalapp. Daarom hebben we ervoor gekozen om de app eruit te laten.

  1. Ik ben sinds kort overgestapt naar Keytrade bank en die hebben ook wel een degelijke app. Véél beter dan die van ING alvast! Maar sinds ik Bunq heb moet ik niets meer weten van kredietkaarten via Belgische grootbanken. Wat een openbaring! Ik laad de kaart op met Payconiq wanneer ik het nodig heb, waardoor er zelden veel geld op staat en dus potentiële diefstal beperkt blijft. Zeker in tegenstelling tot een traditionele kaart waar dieven veel meer mee kunnen aanvangen. Bijkomende beveiliging is de mogelijkheid om de CVC te vernieuwen dus zelfs als er een bepaalde website mijn kaartgegevens lekt zijn ze niets meer waard na een simpele klik. Ik heb al een paar keer gebruik gemaakt van support en dat verliep super. Zo had ik per ongeluk eens een premium abonnement geactiveerd (daar zagen ze wel wat over maar dat hoort bij het verdienmodel) en die werd zonder problemen weer omgezet naar hun gratis ‘Travel’ versie, ik heb niets moeten betalen. En na de (zoveelste) bankencrisis vind ik het ook niet slecht om wat meer in te zetten op alternatieven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here