Google, Hardware

Google komt met nieuwe Nest camera’s in 2021

google nest cam indoor
Het was een beetje rumoerig in gadgetland: de Nest Cams raakten op en kwamen niet meer beschikbaar. Betekende dit het einde van Nest als camerasysteem?

Google neemt daarover zelf de twijfels weg door een nieuwe reeks Nest-camera’s aan te kondigen. En de huidige producteigenaren belooft de techgigant doorlopende functieondersteuning, softwarefixes en kritieke beveiligingsupdates.

Nieuwe innovaties

Google blijft natuurlijk bezig met het ontwikkelen van hun producten en diensten, waar voor dit jaar ook een aantal nieuwe beveiligingscamera’s op het menu staan. Zoals het hoort bij Google geeft het verder bijzonder weinig vrij van wat we mogen verwachten. Wel is duidelijk dat er samenwerkingen zijn aangegaan met andere partijen voor een nog breder inzetbaar systeem. Die samenwerkingen bieden juist weer een blik op de toekomst, hoe onscherp ook. Zo sloot Google afgelopen jaar een samenwerking met ADT. De twee werken aan een nieuwe beveiligingsoplossing waarmee professionele technici “apparaten zoals Nest-camera’s en Nest Hub Max kunnen verkopen en installeren”. 

Huidig aanbod

Het huidige camera-aanbod van Google begint vandaag met de Nest Cam Indoor van 99,99 euro, die onlangs een prijsverlaging van 40 euro kreeg. Er is ook de Nest Cam Outdoor (229 euro), de Nest IQ Outdoor (379 euro) en de Nest IQ Indoor (349 euro). Terwijl de laatste hardware-update eind 2017 was, voegde Google onlangs Google Assistant toe aan de Cam IQ Indoor om er een multifunctionele smart speaker van te maken.

Abonnementsvorm

Zoals vrijwel alle beveiligingscamera’s gebruikt ook Google een abonnementsvorm voor hun Nest Aware-functionaliteit. Daarbij kun je kiezen uit Nest Aware, waarbij je gebeurtenissen tot 30 dagen kunt terugzien voor 5 euro per maand (of 50 euro per jaar). Nest Aware Plus kost 10 euro per maand of 100 euro per jaar. Daarmee kun je gebeurtenissen terugzien tot maar liefst 60 dagen en kun je van de afgelopen tien dagen bovendien 24/7 filmmateriaal bekijken. Een abonnement is actief je hele huis, ongeacht het aantal camera’s.

beveiligingbeveiligingscameracamera

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals