Poll

TechPoll: Moeten sociale media gereguleerd worden door de overheid?

TechPoll privacy
Het recht op privacy: het is een felbesproken topic dat bijna iederee week terugkomt. Maar hoe sta jij er tegenover? TechPoll wil het weten.

Ter vervanging van de dataretentiewet wil de Belgische overheid via een nieuw wetsontwerp aan chatdiensten vragen om metadata te bewaren. De overheid wil bedrijven als Telegram of Facebook met WhatsApp en Messenger zelfs verplichten om die metadata bij te houden. De inhoud van de chats wordt uiteraard niet bewaard. Vandaag moeten ook providers als Telenet, Proximus of Orange dat verplicht doen, onze Belgische overheid wil daar nu een stapje verder in gaan. De ideale moment voor TechPoll om de mening van onze lezers te weten te komen.

Volgens De Tijd en De Standaard zou de overheid wel rekening houden met de privacy van gebruikers. In welke mate dat concreet zal gebeuren is nog onduidelijk maar het nieuwe wetsontwerp doet ons wel stilstaan bij de relatie tussen onze overheid en privébedrijven waarvan we iedere dag diensten afnemen. Mag een overheidsdienst sociale media reguleren? En zo ja, hoever kan het daarin gaan? Ben jij bezorgd over je privacy als burger? TechPoll vraagt het zich af deze week.

TechPoll: mogen sociale media gereguleerd worden door de Belgische overheid?

Mogen sociale media gereguleerd worden door de Belgische overheid?

  • Nee, versleuteling moet blijven (48%, 172 Votes)
  • Ja, met respect voor onze privacy (40%, 141 Votes)
  • Ik ga terug brieven schrijven (12%, 43 Votes)

Aantal stemmen: 356

Laden ... Laden …
ontspanningpolltrending

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals