Poll

TechPoll: wat vind jij van elektrische deelsteps?

Deelsteps techpoll
Parijzenaren zien de elektrische deelsteps het liefst zo snel mogelijk uit het straatbeeld verdwijnen. Vind jij de steps nuttig, of had je ze eveneens de stad uit gestemd?

Na jarenlang deelstepbedrijven als Bird, Lime en Poppy alle ruimte te hebben gegeven, komt daar in september een einde aan. Het Parijse bestuur gaf inwoners van de stad éénmalig de kans om voor of tegen de deelsteps te stemmen. Van degenen die bij het referendum kwamen opdagen, stemde 89 procent tegen de step. Dat referendum kwam er na herhaaldelijke klachten van inwoners: zij zien de steps eerder als obstakel dan een handige manier van publiek vervoer.

Bovenal schieten de elektrische steps hun doel voorbij. Het idee achter de steps is dat meer mensen uit de auto stappen en een step nemen om door de stad te manoeuvreren. Dat lijkt echter niet of in elk geval te weinig te gebeuren: nu zijn het vooral wandelaars die snel de step nemen.

Uitgelicht artikel Beste elektrische steps De 5 beste elektrische steps in 2023

Wandelaars zijn vanaf september dus weer op de benenwagen aangewezen. Veel slomer is dat niet, overigens. In sommige gebieden van Parijs mag de elektrische step namelijk slechts 10 kilometer per uur rijden. Ook mogen steps niet zomaar overal worden geparkeerd: deelstepaanbieders hebben op verzoek van het stadsbestuur specifieke parkeerplekken moeten selecteren. Degenen die zich daar niet aan houdt, ontvangt een flinke prent.

Extra wetgeving voor elektrische steps

Het verbod geldt enkel voor elektrische deelsteps. Steps die consumenten zelf hebben aangeschaft, blijven wel toegestaan in de Franse hoofdstad. Wel voert de Franse regering strengere regels door: zo moet de bestuurder van zo’n step voortaan minimaal 14 jaar oud zijn. Bij overtredingen met een elektrische step, worden de uitgeschreven boetes daarnaast een stuk prijziger. Gehoopt wordt dat die maatregelen het aantal ongelukken met elektrische steps omlaag moet halen.

In België lijken zulke maatregelen niet direct in het verschiet te liggen. Deelsteps blijven hier dus wel toegestaan. Dat geldt ook voor steps van consumenten. De hamvraag is voor hoelang dit zo blijft: er wordt in verschillende Europese landen gedacht aan het uitrollen van bredere Europese regels voor elektrische steps, ten behoeve van de (verkeers)veiligheid.

TechPoll: wat vind jij van deelsteps?

Wij zijn alvast benieuwd naar wat jij vindt van deelsteps. Laat het ons weten in de poll hieronder.

Wat vind jij van elektrische deelsteps?

  • Ik zie ze liever verdwijnen (78%, 62 Votes)
  • Geen mening (11%, 9 Votes)
  • Ik gebruik ze graag (10%, 8 Votes)

Aantal stemmen: 79

Laden ... Laden ...

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business