Poll

TechPoll: houd jij je Spotify-abonnement aan?

Spotify hogere prijzen TechPoll
© Unsplash/bewerking door TechPoll
Spotify verhoogt de prijzen van zijn abonnementen met één tot drie euro per maand. Daarmee komt de basisprijs gelijk te liggen met Apples Music-abonnement.

Spotify hoopt op termijn winstgevend te worden. Niet geheel onbelangrijk: de streaminggigant staat al jaren in het rood. Steevast was de hoop gevestigd op de komst van nieuwe abonnees. Klanten die nu wel komen, maar niet meteen voldoende geld opleveren. Althans, onvoldoende voor een nettowinst. Hogere tarieven moeten dat volgens de streamingsdienst alsnog mogelijk maken; tarieven die het bedrijf begin deze week aan het publiek voorstelde.

Voortaan kost één maand Spotify Premium daarom geen 9,99 euro maar 10,99 euro per maand. Die prijs kennen we – waarschijnlijk niet geheel ontoevallig – van Apple Music, waar abonnees eveneens standaard 10,99 euro per maand betalen. Het Duo-abonnement stijgt van 12,99 naar 14,99 euro per maand, terwijl Family voortaan 17,99 euro per maand kost (was 14,99 euro).

Uitgelicht artikel Spotify logo Spotify kreeg er nog nooit zoveel gebruikers bij

Studenten betalen vanaf heden ook één euro extra: 5,99 euro per maand. Andere voorwaarden van de streamingsdienst blijven ongewijzigd. Spotify blijft ook zijn gratis versie aanbieden. Daar kan het bedrijf uiteraard wel snel vanaf, maar voorlopig zijn er geen tekenen dat de gratis Spotify-versie op het hakblok ligt.

Wanneer gaan de tarieven in?

Nieuwe abonnees krijgen meteen te maken met de hogere Spotify-tarieven. Gebruikers die al een abonnement afsloten, krijgen op korte termijn te maken met de prijsstijging. Wanneer is nog niet exact bekend. De streamingsdienst zegt klanten via e-mail in te lichten over de gevolgen voor hun maandelijkse kosten. Deze e-mail komt minimaal één maand voor de nieuwe tarieven ingaan.

TechPoll: blijf je bij Spotify?

Spotify is de grootste muziekstreamingsdienst wereldwijd. Waar het ooit de goedkoopste dienst was om muziek te streamen, is dat tijdperk nu voorbij. De tarieven liggen gelijk met die van Apple Music en komen in de buurt van YouTube Premium en Tidal. De vraag is nu: blijf jij bij Spotify, of stap je over naar één van zijn concurrenten?

Houd jij je Spotify-abonnement aan?

  • Ja (62%, 113 Votes)
  • Nee, ik stap over (38%, 68 Votes)

Aantal stemmen: 181

Laden ... Laden …

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business