Poll

TechPoll: zou jij een nieuwe iMac kopen?

iMac TechPoll
© Unsplash/TechPulse
Het gerucht gaat dat Apple dinsdag een nieuwe iMac lanceert tijdens zijn Scary Fast-evenement. De huidige iMac met M1-chip dateert al van 2021.

Sinds de introductie van de M1 iMac in 2021 bleef het opvallend stil bij Apple. Het leek er even op dat ze waren vergeten dat de iMac-reeks nog bestaat. Nieuwe geruchten wijzen erop dat Apple nu alsnog met een vernieuwde iMac op de proppen komt. Hiervoor werd reeds een event gepland: op 31 oktober vindt om 01:00 Brusselse tijd het ‘Scary Fast’-evenement plaats.

De teaser met het Finder-logo maakt duidelijk dat nieuwe Mac-producten op komst zijn. Of het hier gaat om de iMac of gewoon een reeks nieuwe MacBooks, is nog onduidelijk. Wat ons betreft kan de iMac wel een opfrisbeurt gebruiken. Niet alleen de chipset: het ontwerp is niet bepaald nieuw, fris of opmerkelijk te noemen. Dat mag dan wel gelden voor alle Mac-producten – de Mac Mini lijkt hedendaags nog altijd op een Mini uit 2009 – maar een frisse blik doet niemand kwaad.

Uitgelicht artikel Apple Scary Fast Mac-event Apple teaset Scary Fast-event op 31 oktober

Welke chipset de nieuwe iMac meekrijgt, blijft nog koffiedik kijken. Apple zou op de 31e zomaar de Apple Silicon M3-serie kunnen lanceren, en de reguliere M3 in de iMac kunnen steken. Tegelijk doen speculaties de ronde dat Apple eerst enkel high-end M3 Pro en M3 Max-chips uitbrengt. Pas in 2024 zou het basismodel verschijnen, is hun voorspelling. Wat daarvan klopt? Ook wij kunnen daar enkel over speculeren.

Focus op MacBooks

Het wegkwijnen van de iMac in Apple’s productserie lijkt intussen een strategie. Een strategie die de fabrikant ook voert met de Mac Pro. Beide producten worden nog nauwelijks geüpdatet en lijken op de onderste plank terechtgekomen. De coronacrisis zou daar zomaar mede-veroorzaker van kunnen zijn. Door het virus moesten immers steeds meer mensen thuiswerken. In plaats van een desktop te kopen, namen ze een laptop – of begon men de werklaptop ook gewoon thuis te gebruiken.

Het aandeel van desktops is al jaren aan het dalen. Even op de bank zitten met een desktop ligt niet voor de hand, en op reis gaan al helemaal niet. Desktops zijn meestal bovendien duurder. Naast een computer moet je immers ook nog een scherm aanschaffen. Heb je al een scherm staan? Dan heb je weer niets aan de iMac en ga je eerder voor een Mac Mini. Kortom: de redenen voor het kopen van een desktop (of eigenlijk all-in-one) zijn alsmaar geslonken.

TechPoll: wil jij een nieuwe iMac?

Nostalgisch gezien kan een iMac ons zeker smaken. Voor Apple is nostalgie waarschijnlijk wel net onvoldoende om een product voor te lanceren. Dus: zou jij een nieuwe iMac aanschaffen?

Zou jij een nieuwe Apple iMac kopen?

  • Nee (68%, 25 Votes)
  • Ja, alleen met M3-chipset (22%, 8 Votes)
  • Ja (11%, 4 Votes)

Aantal stemmen: 37

Laden ... Laden ...

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business