Poll

TechPoll: gebruik jij wel eens een AI-chatbot?

TechPoll AI-chatbot header
Generatieve AI is al wat de klok slaagt. De chatbots lijken de laatste tijd overal te ontspruiten. Gebruikte jij ze al eens?

Generatieve AI is een vorm van kunstmatige intelligentie die in staat is om zelf nieuwe content te genereren. Dat kan tekst zijn, maar ook afbeeldingen en zelfs muziek behoren tot de mogelijkheden. Chatbots zijn een voorbeeld van een toepassing van generatieve AI, waarbij een computerprogramma gesprekken kan voeren met mensen, door middel van geschreven of gesproken taal. De meest bekende chatbot is ongetwijfeld ChatGPT. Je kan echter ook chatten met Bing.

Chatbots worden steeds meer gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals klantenservice, marketing en entertainment. Ze kunnen worden geprogrammeerd om specifieke taken uit te voeren, zoals het beantwoorden van veelgestelde vragen of het plannen van afspraken. Ze kunnen ook getraind worden om te converseren op een natuurlijke en menselijke manier. Dit kan door middel van machine learning-algoritmen en taalmodellen zoals GPT-3, PaLM en StableLM, om er maar een aantal te noemen.

Generatieve AI en chatbots bieden veel mogelijkheden. Die mogelijkheden kunnen ervoor zorgen dat heel wat taken op een meer efficiëntie manier uitgevoerd worden. Toch is het gebruik van de chatbots niet helemaal omstreden. De AI-systemen oogsten namelijk heel wat informatie op het internet en leren dan – kort door de bocht – hoe ze deze kunnen recombineren. Vooral voor afbeeldingsgenerators, maar ook voor tekstgebaseerde systemen komt daar de laatste tijd kritiek op. Of technologiebedrijven de data wel zomaar mogen gebruiken en of afbeeldingsgenerators toegang moeten hebben tot auteursrechtelijk beschermd materiaal zijn daarbij de meest voorname vragen.

Uitgelicht artikel Italië Ultimatum geeft ChatGPT kans om in Italië te blijven

Gebruik jij soms een AI-chatbot?

Gebruik jij al eens een chatbot om snel een antwoord op een vraag te vinden? Of misschien wel om een vervelende klus door AI te laten oplossen? Laat het ons hieronder weten!

Gebruik jij wel eens een AI-chatbot?

  • Nee (51%, 70 Votes)
  • Ja, ChatGPT (36%, 49 Votes)
  • Ja, Bing Chat (13%, 18 Votes)
  • Ja, Mijn AI van Snapchat (1%, 1 Votes)
  • Ja, Bard (0%, 0 Votes)
  • Ja, elders (bijv. Stability AI) (0%, 0 Votes)

Aantal stemmen: 123

Laden ... Laden …

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business