Nieuws

Microsoft brengt vijf updates voor Windows Vista

In aanloop naar het eerste Service Pack voor Windows Vista, gaf Microsoft vorige maand al een bètaversie vrij van de updates die daarin zijn verwerkt. Nu komt het bedrijf met vijf nieuwe updates die de prestaties van het systeem moeten verbeteren. In de Knowledge Base van Microsoft duikt het woord betrouwbaarheid dan ook voortdurend op.

De eerste patch richt zich op het hele systeem en is waarschijnlijk de belangrijkste voor de doorsnee gebruiker. Hij versnelt de opstarttijd en zorgt voor een lager stroomverbruik van laptops. Daarbovenop belooft Microsoft een betere compatibiliteit met de hardware. Hoeveel sneller het systeem na deze update opstart, verschilt wel van pc tot pc. Ars Technica deed een eerste snelle test en wist te vertellen dat zijn testcomputer vier seconden sneller opstart sinds de installatie van de patch.

Mediafuncties
Van de vijf updates gaan er twee over mediafuncties van Vista. Zo krijgt Windows Media Player 11 een update en worden verschillende foutjes in Windows Media Center rond opname- en afspeelproblemen aangepakt.

Voor de resterende twee patches, gaat het nog steeds om ‘betrouwbaarheid’. De Knowledge Base 941600 heeft het over een betere werking van de USB-kernonderdelen. In het verleden gebeurde het wel vaker dat hardware via USB niet meer werkte nadat de computer uit slaapstand kwam. Ook computers met meer dan 2 gigabyte RAM-geheugen en een nVidia nForce USB-controller hebben onder Vista vaak met problemen te kampen. Deze zouden nu van de baan moeten zijn.

De laatste update voorziet in een betere werking van de XML Core Services en is vooral belangrijk voor ontwikkelaars van XML-toepassingen. De updates richten zich niet op kritieke beveiligingslekken. Bijgevolg worden ze wel aangeraden, maar ziet Microsoft ze niet als belangrijk. Als Service Pack 1 voor Vista binnenkort verschijnt, worden deze updates toegevoegd aan het pakket.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business