Nieuws

Microsoft doneert clouddiensten aan non-profits

Om zich meer in te zetten voor het publieke goed, zal Microsoft clouddiensten ter waarde van 1 miljard dollar doneren aan non-profits.

Microsoft wil zich naar eigen zeggen meer inzetten voor het publieke goed. Om deze woorden kracht bij te zetten, zal het bedrijf non-profits steunen door het gratis aanbieden van zijn clouddiensten, zoals Azure, Office 365 en PowerBI. In totaal wil Microsoft diensten ter waarde van een miljard dollar aan maar liefst 70.000 verschillende organisaties doneren over een periode van drie jaar.

“Microsoft gaat organisaties over heel de wereld helpen door het doneren van clouddiensten- de technologie die momenteel het hardst verandert,” legt Satya Nadella van Microsoft uit. “Hierdoor krijgen meer dan 70.000 organisaties toegang tot technologie die hen zal helpen bij het overwinnen van maatschappelijke uitdagingen.”

[related_article id=”176062″]

Behalve het steunen van non-profits, is Microsoft eveneens van plan zijn academische programma uit te breiden. Momenteel krijgen 600 onderzoeksprogramma’s gratis toegang tot Azure-opslag en andere diensten. Microsoft gaat dit programma echter nog met 50 procent uitbreiden.

Als laatste richt Microsoft zijn pijlen op internettoegang. Gratis toegang geven tot zijn diensten heeft immers weinig zin, indien men geen stabiele internetverbinding heeft. Vandaar dat het bedrijf minstens 20 verschillende projecten over 15 landen wil steunen tegen het einde van 2017.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business