Nieuws

Update van Android-app krijgt geen melding meer vanuit Google Play

Google Play Store zal voortaan geen meldingen meer pushen wanneer een app een update heeft gehad.

Na verschillende meldingen van gebruikers heeft Google nu bevestigt dat de Google Play Store geen melding meer zal geven op het moment dat een Androidapplicatie een update heeft gekregen.

Google Play Store

Gebruikers meldden eerder deze week al dat het hen opviel dat ze geen updatemeldingen meer kregen. Er werd gesproken over een mogelijke bug maar dat wordt nu officieel weerlegd door Google. Een woordvoerder van de techgigant liet aan Android Police weten dat zowel automatische- als handmatige updates niet meer mogelijk zijn.

Helaas heeft de Google-woordvoerder daar niet bij verteld waarom die optie zo plots is weggevallen. Maar we hoeven je niet te vertellen dat we vandaag de dag al meer dan genoeg meldingen ontvangen van eender welke app. Vooral op Android ligt dat aantal nog een tikkeltje hoger. Veel gebruikers deden de melding toch meteen weg waardoor er geen meerwaarde meer was.

Indien je een app installeert zal de Google Play Store wel nog een melding geven. Volgens Tweakers zouden verschillende gebruikers ook laten weten dat ze zelfs geen melding meer krijgen als nieuwe updates beschikbaar zijn. Momenteel is het nog niet duidelijk of Google ook hier aanpassingen heeft gedaan of het dan toch om een bug gaat (in deze situatie).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business