Nieuws

Franse hacker pleegt fraude via Android

In het noorden van Frankrijk is een 20-jarige hacker gearresteerd door de politie. De jongeman heeft sinds 2011 zo"n 500.000 euro gestolen via zelfgemaakte applicaties. Hij verspreidde zijn virus via smartphone-apps voor het Android-platform.

De Franse hacker bouwde vanuit zijn ouderlijk huis populaire applicaties na, die gebruikers ‘gratis’ konden downloaden. Nadat de app op de telefoon of tablet terecht was gekomen, werden er in de achtergrond transacties opgestart om de bewuste gebruiker geld te ontfutselen. Daarnaast kon hij ook achter de inlogcodes van gamewebsites en dergelijke komen waar de gebruiker van de bewuste smartphone op actief was.

De jongeman haalde het geld binnen door in de achtergrond een sms-bericht te laten sturen naar een betaalnummer. Omdat het elke keer om kleine bedragen ging, heeft de hacker dit ongeveer een jaar kunnen volhouden en haalde hij er ongeveer 500.000 euro mee op.

[related_article id=”161563″]

De hacker heeft de misdaden na zijn arrestatie door de Franse politie onmiddellijk toegegeven. Volgens de autoriteiten heeft hij nooit een IT-opleiding gehad, maar betreft het hier een extreem slimme jongen. Zelf verklaarde hij het niet om het geld gedaan te hebben, maar gewoon omdat hij van computers en programmeren houdt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business