Nieuws

Microsoft Surface Pro 2 krijgt snellere processor

Twee maanden na de lancering heeft Microsoft zijn Surface Pro 2-tablet in alle stilte van een snellere processor voorzien.

Twee maanden na de lancering van de tweede generatie Surface-tablets, heeft Microsoft de Pro-versie al van een upgrade voorzien. De Surface Pro 2 heeft een snellere processor gekregen.

De 1,6 GHz Intel Core i5 4200U-processor die bij de lancering in de Surface Pro 2 aanwezig was,  is vervangen door een Intel Core i5 4300-processor met een hogere kloksnelheid van 1,9 GHz.

[related_article id=”161452″]

“Microsoft voert geregeld kleine aanpassingen door aan de interne componenten van een product, gebaseerd op verschillende factoren waaronder overeenkomsten in de toeleveringsketen, beschikbaarheid en de toegevoegde waarde voor onze klanten,” zegt het bedrijf in een verklaring tegenover CNet.

De Surface Pro 2 is een opvallende tablet omdat Microsoft gekozen heeft voor een Intel-processor die je normaal gezien eerder in laptops terugvindt. In plaats van een Atom-processor of energievriendelijke Core Y-processor, heeft het bedrijf gekozen voor de snellere processors uit de U-reeks. Dat maakt dat hij de prestaties van een recente laptop kan evenaren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business