Nieuws

Ondanks klantenstijging maakt Netflix minder winst

Het klantenbestand van Netflix is aangezwollen tot 69,17 miljoen gebruikers wereldwijd. Door toenemende kosten en internationale expansie ziet het bedrijf zijn winstmarges echter afnemen.

Met een groei van maar liefst 500 procent in vijf jaar tijd, is Netflix één van de best presterende bedrijven in de Amerikaanse aandelenindex S&P 500. Dit indrukwekkende getal is voornamelijk te wijten aan het groeiende klantenbestand van het bedrijf, al drukt deze immense groei wel op de winstmarge. De streamingdienst heeft namelijk dit kwartaal een omzet van 1,74 miljard dollar en een winst van 74 miljoen dollar gemaakt. Dit is een pak minder dan de 110 miljoen dollar winst die het bedrijf vorig jaar kon voorleggen.

De reden voor deze afgenomen winst is volgens Netflix te wijten aan de internationale expansie die het bedrijf momenteel doormaakt. “Zoals we al eerder hebben gezegd, zullen de internationale kosten nog verder groeien in het vierde kwartaal met de lancering in Spanje, Italië en Portugal,” legt Reed Hastings van Netflix uit. “Begin 2016 zullen we uitbreiden naar Zuid-Korea, Hong Kong, Taiwan en Singapore. Het is onze bedoeling volgend jaar ongeveer break even te draaien. Daarna kunnen we terug winst beginnen maken.”

In een eerdere poging zijn winstmarges te verhogen, veranderde Netflix vorige maand de prijzen voor zijn service al. Voor een abonnement dat voorheen 8,99 euro koste, moest men plotsklaps 9,99 neertellen. Ook met kostenbesparingen hoopt de streamingdienst het hoofd boven water te houden. Het bedrijf heeft namelijk twee maanden geleden besloten zijn Epix-licentie niet te verlengen. Films zoals The Hunger Games: Catching Fire en World War Z zal je daardoor niet meer via Netflix kunnen bekijken, wel zal er vanaf volgend jaar een deal met Disney van kracht gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business