Nieuws

Software-update is oorzaak storing Gmail

Google zegt in een verklaring dat sommige Gmailgebruikers hun data zijn kwijtgeraakt door een vernieuwing van de opslagsoftware. Het bedrijf heeft het probleem ondertussen opgelost en alle e-mails zijn terecht.

Verscheidene Gmailgebruikers verloren de afgelopen dagen zonder enige aanwijzing e-mails en contactpersonen. Volgens Google ging het oorspronkelijk om 0,29 procent van zijn gebruikers, maar het bedrijf stelde dat cijfer daarna bij naar 0,02 procent. Dat komt neer op 40.000 van de 200 miljoen Gmailaccounts.

E-mails niet verloren gegaan
Ben Treynor, vicepresident van Googles ingenieursafdeling, excuseert zich uitvoerig voor het ongemak en zegt dat de internetreus druk bezig is met het herstellen van de verloren data.

"Het goede nieuws is dat de e-mails nooit kwijt zijn geweest, en we hebben al veel verloren gewaande data terugbezorgd", schrijft Treynor in een bedrijfsblog. "Hoewel alles langer kan duren dan verwacht, zitten we op schema. Alles verloopt binnenkort weer normaal."

Google bewaart verscheidene kopieën van de data in meerdere datacenters, maar slaat uit veiligheidsoverwegingen alles nog eens op op een analoog medium. Maar veiligheid heeft haar prijs: het terugzetten van die analoge data neemt meer tijd in beslag dan wanneer datacenters het naar elkaar verzenden.

Terug naar oudere versie
Google stopte meteen met het uitrollen van de nieuwe softwareversie toen het ontdekte dat die verantwoordelijk was voor de digitale oprisping. De oudere versie werd meteen teruggeplaatst.

Getroffen gebruikers kunnen Googles inspanningen volgen op het Apps Status Dashboard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business