Nieuws

Cisco ontslaat weer mensen

Cisco Systems ontslaat opnieuw 1.300 mensen, nadat het vorig jaar al bekend maakte zo’n 11.500 werknemers vaarwel zegde.

De wereldwijde verkoper van netwerkapparatuur zegt te willen herstructuren als “onderdeel van zijn plan om eenvoud, slagkracht en beweeglijkheid binnenin Cisco te bevorderen.”

Ciso heeft moeite om voet aan de grond te krijgen op de consumentenmarkt en besloot daarom onder meer om de Flip-handcamera te schrappen om zich zo beter te kunnen concentreren op zijn hoofdproduct.

Cisco heeft te maken met stevige concurrentie bij de verkoop van ethernetswitches, waar Hewlett-Packard en Chinese bedrijven als Huawei het de Amerikaanse fabrikant moelijk maken. Desondanks liet Cisco voor het derde kwartaal een winst van 2,2 miljard dollar aantekenen, ofwel 40 cent per aandeel, en een omzet van 11,6 miljard dollar. Dat is 6,6 procent beter dan het voorgaande financiële jaar.

Deze ontslagronde komt een jaar nadat Cisco 14 procent van zijn voltallige personeel buiten de deur zette, wat neerkomt op 11.500 mensen. Een flink deel van de ontslagen, zo’n vijftien procent viel bij de top van het bedrijf. Omdat Cisco zijn fabriek in Mexico voor settopboxen echter verkocht aan Foxconn en die het voltallige personeelbestand overnam, rekende Cisco deze groep niet bij de ontslagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business