Nieuws

Windows Phone Store biedt nieuwe manieren om apps te vinden

Microsoft wil Windows Phone-gebruikers helpen met het vinden van interessante apps via een persoonlijk recommendatiesysteem in de Windows Phone Store.

Smartphones en tablets zijn niet veel waard zonder de apps die er op draaien. Er is dan ook een immens aanbod, maar het is net dat grote assortiment dat er ook voor zorgt dat sommige pareltjes volledig aan ons voorbij gaan.

De Apple App Store en de Google Play Store proberen dit op te lossen door het gebruik van categorieën en lijstjes met populaire apps. De omvang van beide app-winkels is echter zo groot, dat sommige apps toch nog onder de radar verdwijnen. Dit is niet alleen negatief voor de ontwikkelaars van die apps, maar ook voor de gebruiker die zo mogelijk interessante apps misloopt.

[related_article id=”161452″]

Microsoft wil dit probleem proberen verhelpen in hun vernieuwde Windows Phone Store. Met 120.000 titels is Microsofts app-winkel natuurlijk (nog) klein bier in vergelijking met die van Apple en Google, maar het is toch al een hele uitdaging om hier de beste apps in terug te vinden.


Microsoft heeft daarom een team softwarecurators in huis die applicaties beoordelen op kwaliteit en organiseren volgens thema. Bovendien zullen deze collecties regelmatig bijgewerkt worden. Daarnaast zal de Windows Phone Store de aangeboden apps ook aanpassen aan je locatie.

De Windows Phone Store zal ook persoonlijke suggesties aanbieden. Microsoft selecteert deze suggesties op basis van de apps die je downloadt en vaak gebruikt, welke apps je Facebookvrienden gebruiken en wat populair is in je geografische omgeving.


 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business