Linux overwint: Chrome OS weerstaat hackers

Linux blijkt onkraakbaar in de hackwedstrijd Pwnium 3 omdat het op Linux gebaseerde Chrome OS alle aanvallers buiten hield.

Linux blijkt onkraakbaar in de hackwedstrijd Pwnium 3 omdat het op Linux gebaseerde Chrome OS alle aanvallers buiten hield.

Google belooft in totaal 3,14159 miljoen dollar voor wie Chrome OS kan kraken in zijn Pwnium 3-wedstrijd. Op een Canadese beveiligingsconferentie is het op Linux gebaseerde besturingssysteem (voorlopig) onkraakbaar gebleken.

In de wedstrijd Pwnium 3 zijn er meerdere prijzen te winnen. Zo is er een premie van 110.000 dollar voor wie een lek vindt op het niveau van de browser of het besturingssysteem waarbij de inbraak gebeurt via een webpagina bezocht door iemand ingelogd als gast of gebruiker. Wie zichzelf een blijvende toegang tot het toestel kan verschaffen krijgt 150.000 dollar. In totaal is het prijzengeld 3,14 miljoen dollar.

[related_article id=”158901″]

De aanvallen moesten bewezen worden op een Samsung Series 5 550 Chromebook met de recentste stabiele versie van Chrome OS. Alle geïnstalleerde software (dus ook kernel en drivers) mag gebruikt worden. Een paar dagen voor de wedstrijd plakte Google nog 10 beveiligingslekken voor de browser Chrome.

Er is niemand in geslaagd om het Linuxgebaseerde Chrome-OS te veroveren, oof al stonder er miljoenen dollars op het spel. Ook de extra tijd die het Chrometeam van Google heeft toegestaan op vraag van de krakers was een maat voor niets. De grootste verwezenlijking van de krakers zijn enkele gedeeltelijke inbraken die Google nu verder onderzoekt.

In Pwn2Own, een eerdere hackwadstrijd van HP Zero Day Initiative, is Googles browser Chrome gekraakt, net als Microsofts IE10, Mozilla’s Firefox en Java. Maar het besturingssysteem blijkt wel waterdicht. En zo blijkt Chrome OS en bij uitbreiding Linux de betere keuze voor mensen die gesteld zijn op de beveiliging van hun computer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business