Nieuws

Microsoft vraagt EU toestemming voor overname Nokia

Microsoft heeft een bod uitgebracht voor de afdeling toestellen en diensten van Nokia, maar die overname moet eerst langs de EU passeren.

Microsoft heeft de Europese Unie goedkeuring gevraagd voor de overname van de afdeling toestellen en diensten van Nokia. De reus uit Redmond bracht daarvoor begin september een bod uit van 5,44 miljard euro.

De EU moet nu beslissen of die overname niet indruist tegen de Europese concurrentieregels. Meer bepaald moet worden nagegaan of de overname van Nokia concurrerende partijen niet in het nadeel brengt. Is dat wel het geval, dan kan de overname worden geblokkeerd of kunnen Microsoft en Nokia zelfs worden beboet.

Volgens Reuters zou de Europese Commissie op 4 december een oordeel vellen. In India is de overname ondertussen al goedgekeurd. De autoriteiten daar besloten dat er geen graten waren in de deal tussen Microsoft en Nokia.

[related_article id=”161452″]

Door de overname zal de productie van de Lumia-smartphones volledig onder de controle van Microsoft komen. Op die manier heeft het bedrijf volledige greep op het Windows Phone-ecosysteem, zowel de software als de hardware. De overname zou begin 2014 moeten worden afgerond.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business