Waarom iOS 8 geknipt is voor de werkvloer

Apples iOS deed het altijd goed in de bedrijfsmarkt. Maar met iOS 8 introduceert het bedrijf een aantal specifiek op zakelijke BYOD-gebruikers gerichte features.

Het valt niet te ontkennen dat Apple de BYOD- en zakelijke markt in het vizier heeft. En met de geplande release van iOS 8 in de herfst staat het bedrijf sterker dan ooit in zijn schoenen om meer iPhones en iPads in de handen van zakelijke gebruikers te krijgen.

Deze acht features zullen gegarandeerd punten scoren bij bedrijven en hun IT-teams.

S/MIME e-mailversleuteling

[related_article id=”158256″]

Ingebouwde ondersteuning voor S/MIME zorgt ervoor dat bedrijven in staat zullen zijn om individuele e-mails te tekenen en versleutelen, om ze zo te beschermen tegen iets te nieuwsgierige ogen.

Pincodes voor meer apps

In iOS 7 voegde Apple de optie toe om de Mail-app, en een aantal apps van derden, met een eigen pincode te vergrendelen. In iOS 8 wordt dit feature uitgebreid naar Calendar, Contacts, Reminders, Notes en Messages.

Device enrollment

Als een bedrijf nu een aantal iPhones of iPads aankoopt, kan elk toestel automatisch ingesteld worden met bedrijfseigen apps, veiligheidspolicies, pdf"s, e-boeken, enzovoort, zonder de toestellen uit hun doos te moeten halen. Hiermee wordt het irritante proces waarbij elk toestel manueel moest worden klaargemaakt definitief van tafel geveegd.

Betere ondersteuning voor e-mail

E-mails vormen nog steeds het levensbloed van heel wat bedrijven, en Apple heeft deze keer veel moeite gedaan om zowel IT-beheerders als eindgebruikers de nodige tools in handen te geven voor professioneel gebruik. In de native mail-app in iOS 8 kun je berichten nu aanduiden als gelezen of ongelezen, of ze "vlaggen" met een veeg naar rechts of links. Gebruikers kunnen ook mailthreads markeren als VIP om zo de conversatie beter in de gaten te kunnen houden. Er is ook een custom mailbox om deze VIP-conversaties te verzamelen.

Daarnaast kunnen berichten van externe e-mailadressen rood gemarkeerd worden om de veiligheid te verhogen, en kunnen Exchange-gebruikers nu ook automatische antwoorden instellen op hun iOS-toestellen voor wanneer ze bijvoorbeeld op vakantie zijn.

Bredere ondersteuning van de cloud

iOS 7 werkte dan wel mooi samen met iCloud, maar het gebruiken van andere cloudopslagdiensten kon soms knap vervelend zijn. In iOS 8 heeft Apple ondersteuning ingebouwd voor externe opslagdiensten, zoals OneDrive en Box.

Makkelijker samenwerken met Calendar

De nieuwe Calendar-app toont gebruikers nu de beschikbaarheid van hun collega’s als ze een vergadering plannen; je kunt hen nu ook rechtstreeks van in de app mailen.

Als je bepaalde afspraken liever privé houdt, kun je ze ook als dusdanig markeren.

Met iOS 8 wordt het daarenboven ook makkelijker om afspraken aan te maken die op specifieke intervallen herhalen, bijvoorbeeld elke eerste maandag van de maand.

Databeheer

IT-beheerders kunnen vanaf nu beslissen welke apps documenten kunnen openen die met Safari van de bedrijfsdomeinen gedownload werden. Er kunnen ook regels ingesteld worden om te beheren welke apps documenten uit iCloud Drive kunnen openen.

Dankzij het nieuwe netwerk-framework in iOS 8 krijgen externe ontwikkelaars ook de mogelijkheid om krachtige contentfilteringtools te ontwerpen.

Peer-to-peer afspelen en ontdekking met AirPlay

Met iOS 8 kunnen gebruikers hun iPad, iPhone of iPod Touch draadloos verbinden met een Apple TV zonder eerst verbinding te moeten maken met het bedrijfsnetwerk, wat het geven van presentaties veel eenvoudiger maakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business