Nieuws

Alcatel lanceert heldhaftige smartphone en tablet

Alcatel OneTouch lanceert de nieuwe smartphone Hero 2 en tablet Hero 8, die de groei van het bedrijf op de mobiele markt moeten aanstuwen.

Alcatel OneTouch maakte van de gelegenheid gebruik om tijdens de IFA-beurs in Berlijn twee nieuwe mobiele toestellen aan zijn portfolio toe te voegen: de Hero 2 en de Hero 8.

Hoewel het een kleine speler is op wereldniveau, heeft het bedrijf haast overal zijn marktaandeel zien groeien en verkocht het tijdens het afgelopen half jaar bijna 30 miljoen telefoons, waarvan meer dan de helft smartphones. Dat is 220 procent meer dan een jaar geleden. In West-Europa heeft Alcatel OneTouch momenteel een marktaandeel van zo"n vijf procent.

Om die groei verder aan te stuwen, lanceert Alcatel een nieuwe smartphone en tablet.

[related_article id=”161563″]

Hero 2

De Hero 2 is een uit de kluiten gewassen smartphone met een schermformaat van 6 inch. Desondanks is het toestel met 175 gram toch relatief licht gebleven. Het Full HD-scherm beslaat 90 procent van de voorkant van het toestel.

De smartphone draait op een octacoreprocessor van Mediatek (MT6592), geklokt op 2 GHz en bijgestaan door 2 GB RAM. Het intern geheugen bedraagt 16 GB, waarvan 12,9 GB beschikbaar voor de eindgebruiker, en kan nog worden uitgebreid met een microSD-kaartje tot 32 GB. Het toestel ondersteunt 4G LTE (Cat4) en heeft een batterijcapaciteit van 3.100 mAh. Vooraan zit een 13,1 megapixelcamera met optische  beeldstabilisatie en achteraan is een exemplaar met 5 megapixels voorzien.

De Hero 2 wordt vergezeld door een stylus en gebruikers kunnen er voor opteren om een speciale flip cover aan te schaffen, de MagicFlip DJ, waarin een klein mengpaneel verwerkt zit, zodat je vanop je smartphone een heuse dj-set kan draaien.

De smartphone draait op Android 4.4 en is vanaf deze maand beschikbaar. Hij zou naar verluidt 350 euro kosten, al hebben we die prijs nog niet kunnen verifiëren.

Hero 8

Naast de Hero 2 heeft Alcatel ook een 8 inchtablet aangekondigd, toepasselijk de Hero 8 gedoopt. Die is 7,3 millimeter dun, weegt slechts 310 gram en is volledig opgetrokken uit een licht aluminium. Hoewel het toestel stevig in elkaar zit, geeft de materiaalkeuze een ietwat goedkoop gevoel.

De Hero 8 draait eveneens op een octacoreprocessor en 2 GB RAM, maar desondanks kwam hij tijdens een korte test niet bepaald vlot en snel uit de hoek. Het intern geheugen bedraagt 16 GB en het toestel ondersteunt 4G LTE. De schermresolutie bedraagt 1.920 x 1.200 pixelsen de batterij heeft een capaciteit van 4.060 mAh. Achteraan zit ten slotte nog een 5 megapixelcamera en vooraan vinden we een 2 megapixelcamera terug. 

Deze tablet draait op Android 4.4 en is eveneens vanaf september beschikbaar. Tijdens de persconferentie werd ons verteld dat de adviesprijs 600 euro bedraagt, maar dat lijkt ons toch aan de hoge kant voor een toestel van dit kaliber. We hopen dan ook van harte dat het om een vergissing gaat en zullen dit artikel updaten wanneer we meer duidelijkheid hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business