Nieuws

Belgische startup brengt buurtbewoners dichter bij elkaar

Ook al woon je nog zo dicht bij elkaar, toch heb je vaak erg weinig contact met je buren. Postbuzz biedt daarom een platform aan die buurtbewoners met elkaar in verbinding brengt.

Tegenwoordig kan je met één klik van je muis met mensen van over heel de wereld in contact komen. Vreemd genoeg wordt het internet zelden of nooit gebruikt om buurtproblemen met je buren aan te kaarten. Vandaar dat Postbuzz een platform aanbiedt waarop je al je problemen en zorgen op een eenvoudige manier met je buren kan delen.

“Van onze buren hebben we niet altijd een e-mailadres en we zijn er ook zelden mee verbonden op een sociaal netwerk. Dat maakt het moeilijk om mensen uit onze eigen straat te bereiken wanneer we ze iets willen melden of vragen,” legt Nick Decrock van Postbuzz uit. “Is de poes in je tuin van één van je buren? Van wie is de auto die af en toe voor je oprit staat? Het zijn allemaal zaken die je via Postbuzz kan melden.”

Geleidelijke uitrol

Postbuzz kwam tot stand met de hulp van Startit @KBC, een initiatief van KBC die startups begeleidt. Het platform kent vandaag zijn officiële lancering en is eenvoudigweg via de site te bereiken, waar je je adres kan ingeven om alle nieuwtjes uit je buurt te bezichtigen. Momenteel is Postbuzz beperkt tot de centrumsteden Antwerpen, Gent en Hasselt. De komende weken zal dit echter worden aangevuld met nieuwe locaties en je kan ook zelf aangeven het platform voor je gemeente te willen openen.

“Vandaag gaan we van start in Antwerpen, Hasselt en Gent. Met de eerste twee steden hebben we nu al een samenwerking afgesloten om Postbuzz te gebruiken in hun communicatie naar de burger en ook met Gent is een overeenkomst bijna rond,” voegt Decrock hier nog aan toe. “Wie in een andere gemeente woont, hoeft overigens niet te wachten op een gelijkaardig initiatief van het gemeentebestuur. Als je voldoende buren weet op te trommelen, wordt ook jouw buurt actief op Postbuzz.”

Waaier aan mogelijkheden

Het nieuwe buurtplatform biedt erg veel mogelijkheden. Postbuzz heeft dan ook meer in zijn mars dan enkel en alleen buren dichter bij elkaar te brengen. Door de samenwerking met gemeentebesturen biedt Postbuzz namelijk ook een plaats waarop gemeentes onder andere werken kunnen aankondigen. Ook kan het opsporen van een vermist kind veel lokaler gebeuren door de samenwerking met Childfocus en hoeven reclamefolders niet langer van deur tot deur geleverd te worden.

“We vinden het als stadsbestuuur erg belangrijk dat buren elkaar vinden en dat ze de handen in elkaar kunnen slaan. Ook zoeken we zelf voortdurend naar goede manieren om heel lokaal en gericht te kunnen communiceren en een straat, wijk of buurt te informeren. Met Postbuzz kunnen we onder andere werken in de omgeving, een bloemenmarkt in de buurt, een straatfeest en een stadstuin naar buurtbewoners communiceren,” besluit Valerie Del Re, Hasselts schepen van de ombudsdienst, jeugd en informatica.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business