Nieuws

Google deelt gratis serving systeem voor machine learning

Google biedt vanaf gisteren TensorFlow Serving aan: een open-source serving toolbox voor machine learning software.

Google presenteerde gisteren een open-source toolbox voor machine learning-software, genaamd TensorFlow Serving. Het systeem is bedoeld om software te ‘serven’ en is geoptimaliseerd voor de eigen software TensorFlow.

De machine learning-techniek die Google implementeert heet deep learning: een sterk staaltje artifiële intelligentie waarbij nieuwe informatie wordt aangeleerd door data te analyseren. Zo kan de zoekmachine van Google Photos bijvoorbeeld een nooit eerder geziene grafsteen herkennen door duizenden foto’s van grafstenen te bestuderen. Het algoritme achter deze technologie kreeg de naam TensorFlow en werd enkele maanden geleden te grabbel gegooid.

Nu is dus ook een toolbox beschikbaar om zulke modellen te ‘serven’ en te onderhouden. Google rapporteert dat het systeem geschikt is om meerdere modellen te draaien, waardoor “beheren van de levenscyclus van het model, experimenteren met meerdere algoritmes en efficiënt gebruik van de GPU” mogelijk wordt. Het wordt dus eenvoudiger om machine learning-modellen in productie te brengen, vooral wanneer het framework van TensorFlow wordt gebruikt.

Google maakt de software wellicht beschikbaar om het systeem te kunnen blijven verbeteren. Door de toolbox gratis aan te bieden en dus op een breed publiek los te laten, kan er een schat aan feedback gegenereerd worden. Daarnaast zal TensorFlow Serving het gebruik van de eigen TensorFlow-software waarschijnlijk doen toenemen, wat natuurlijk ook interessant is voor geestelijke vader Google.

[related_article id=”173735″]TensorFlow Serving is geschreven in C++ en ondersteunt Linux. De code is vrij te downloaden via GitHub; voor wie er meteen al aan wilt beginnen is er deze tutorial.

googlemachine learningtensorflow

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN