Nieuws

Cortana wordt slimmer, maar niet in het Nederlands

Cortana wordt almaar slimmer en handiger, helaas is dat nog niet in onze taal. Wie zich comfortabel voelt in het Engels, krijgt er wel een slimme en geestige assistent bij.

“Windows moet de beste plaats worden om gesprekken te voeren met een digitale assistent”. Voor eenzaten, is dat een natte droom. Zoals het hoort, wordt Cortana dan ook steeds slimmer, en geestiger. Helaas blijven de verbeteringen voorlopig nog in landen die niet België zijn.

Een nieuwe functie is dat Cortana helpt bij het begrijpen van je afspraken en voor jou de beste route naar alle afspraken opspoort, zonder dat je erom moet vragen. Een bestand doorsturen, wordt ook makkelijker. Je zegt simpelweg: “Stuur x het bestand waarin ik gisteren werkte”, waarna je een suggestie krijgt die je kan accepteren. Gedaan met het eindeloos doorzoeken van je mappen. In het Engels, weliswaar.

Cortana wordt dus proactiever. Wanneer je een afspraak hebt rond de middag, zal Cortana je enkele plekjes voorstellen, met de mogelijkheid om ineens te boeken. Wanneer je op een plaats komt waar je een jaar eerder ook al was, dan kan Cortana je ook daar enkele handige suggesties aanreiken. Hoe goed dit zal werken, zal afhangen van de ontwikkelaars.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business