Nieuws

Eerste 3D-geprinte motorfiets kost 50.000 euro

Momenteel kan je de Light Rider bestellen. Dit voertuig van slechts 35 kilogram is de eerste 3D-geprinte motorfiets ter wereld.

De voorwerpen die uit een 3D-printer rollen worden met de dag groter en indrukwekkender. Huizen en bruggen liggen al enige tijd binnen de mogelijkheden van de technologie, maar APWorks, behorende tot de Airbus Group, gaat met de primeur lopen van het aanbieden van de eerste 3D-geprinte motorfiets ter wereld.

[related_article id=”181010″]

Het elektrische voertuig werd Light Rider gedoopt, aangezien de motorfiets slechts 35 kilogram weegt. Light Rider bevat een elektrische motor van zes kW, waarmee  je tot 60 kilometer kan rijden alvorens een oplaadbeurt noodzakelijk is. Het voertuig kan maximum 80 kilometer per uur rijden en haalt een snelheid van 45 kilometer per uur in drie seconden.

Het frame van de motorfiets bestaat uit een aluminiumlegering en werd opgebouwd uit laagjes van slechts 60 micron dik. Delen van het frame werden door APWorks hol gemaakt, waardoor kabels in het frame geïntegreerd zijn. Bovendien is de Light Rider hierdoor nog eens stukje lichter.

Momenteel kan je de Light Rider, die 50.000 euro kost, bestellen. Hiervoor dien je een voorschot van 2.000 euro te betalen en er snel bij zijn. APWorks zal immers slechts 50 exemplaren van de revolutionaire motorfiets maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business