Nieuws

Google Home helpt jou bij het uitstippelen van je routines

De Google Assistent is sinds kort ook beschikbaar in het Nederlands. Maar nu pakt de slimme assistent ook met een speciale feature uit, namelijk het inplannen van 'routines'.

 

Zo kan je met de Google Assistent combinaties van verschillende handelingen instellen, zoals het aansteken van je lichten thuis, de temperatuur even aanpassen etcetera.  

 

Die handelingen worden dan op jouw bevel uitgevoerd. Eerder dit jaar werd dit nieuwigheidje al aangekondigd, maar zonder een duidelijke indicatie wanneer het precies beschikbaar zou zijn. Nu lijkt de feature uitgerold te zijn. 

 

Sinds gisteren zien verschillende gebruikers de optie verschijnen in de Google Home app. Om de feature te activeren moet je enkel op ‘instellingen’ klikken, en daarna op ‘routines’. Daarna kan je op het plusje klikken om je eerste routine toe te voegen.  

 

Als de optie al beschikbaar is voor jou, dan zou je al de tijd en de dag moeten kunnen instellen. Wanneer het toestel klaar is met een routine, geeft het een audiomelding, en krijg je ook een melding op je telefoon. 

 

Voor personen die een vast ochtend- of avondritueel hebben, zou deze nieuwe optie wel eens van pas kunnen komen. Zo kan je bijvoorbeeld een ochtendritueel instellen met Google Home, waarbij bij het opstaan, je telefoon uit stille modus wordt gezet, en waarbij de lichten ook zachtjes aangestoken worden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business