Cannondale Mavaro Neo

Cannondale introduceert de Mavaro Neo line-up, een collectie e-bikes perfect voor de stad. Inclusief uniek radarsysteem.

Advertentie

Fietsenbouwer Cannondale heeft woensdag zijn laatste nieuwe elektrische fietsen voorgesteld. Het gaat om de Cannondale Mavaro Neo, een urban e-bike die beschikbaar zal zijn in maar liefst 6 modellen, die zich onderscheiden in de uitrusting. Opvallend is de aanwezigheid van een achteruitkijkradar die fietsers extra moet beschermen. De ingebouwde Bosch-accu belooft dan weer een actieradius van maar liefst 120 kilometer. 

Vorige jaar mochten we al de Cannondale Quick Neo EQ reviewen, een e-bike waar we toen zeer tevreden over waren. De nieuwe Mavaro Neo line-up belooft op papier alvast een volledig nieuwe ervaring te brengen. Zo is de Mavaro Neo geschikt voor elke fietser dankzij de lage instap. De fiets is gemaakt uit aluminium en moet voor een rechte zithouding zorgen zodat je maximaal het overzicht kan behouden in het verkeer. Naast de intelligente verlichting wordt die veiligheid nog meer verhoogd door een andere nieuwigheid, namelijk een radarsysteem van Garmin. Deze radar zal je waarschuwen voor aankomend verkeer tot op 140 meter en zal je laten zien hoe snel ze gaan. 

Bosch-accu van 625 of 500 Wh

Zoals we dat ook bij de Quick Neo EQ mochten ervaren, is de Mavaro Neo uitgerust met een accu van Bosch. Alle modellen krijgen er eentje van 625Wh, behalve de Mavaro Neo 5 die het met slechts 500 Wh moet doen. De oplaadtijd bevindt zich rond de 5 uur en er wordt een maximale autonomie van 120 kilometer beloofd. 

Onderhoudsvriendelijk

De Mavaro Neo 1 en 4 zijn uitgerust met de stille, schone en onderhoudsarme carbon riemaandrijving (belt-drive) van Gates. Daarnaast is het bij de Mavaro Neo 1 ook mogelijk traploos te schakelen met Enviolo’s NuVinci Optimized versnellingssysteem. Door aan de versnellingen te draaien wordt het traploze en geautomatiseerde schakelsysteem bediend. Optrekken bij een groen stoplicht verloopt daardoor soepel en vanzelf, terugschakelen naar een lagere versnelling bij het naderen van een stoplicht wordt daardoor verleden tijd. De overige modellen zijn voorzien van de Shimano SLX ketting met 10- of 12- derailleurversnellingen. De Neo 4 is voorzien van Shimano Nexus met acht versnellingen.

Alle 6 modellen zijn binnenkort beschikbaar op de Cannondale-website in de maten small, medium en large. 


1 REACTIE

  1. “Zoals we dat ook bij de Quick Neo EQ mochten ervaren, is de Mavaro Neo uitgerust met een motor van Bosh. Alle modellen krijgen er eentje van 625Wh, behalve de Mavaro Neo 5 die het met slechts 500 Wh moet doen. De oplaadtijd bevindt zich rond de 5 uur en er wordt een maximale autonomie van 120 kilometer beloofd. ”

    Als het over de batterij gaat dan is de Wh correct als het over het vermogen van de Motor gaat dan is het W 😉

    verder leuke review

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here