Nieuws

Samsung start met RCS in Berichten-applicatie

Samsung RCS
Op Reddit zijn de eerste meldingen verschenen van RCS-ondersteuning op toestellen van Samsung. Dat maakt dat je geen providerondersteuning meer nodig hebt.

Nadat Google eerder dit najaar RCS wereldwijd uitrolde, zijn providers en smartphonefabrikanten meteen in actie geschoten. Samsung zou nu begonnen zijn met de uitrol van RCS voor zjin eigen Berichten-applicatie. Zelf hebben ze nog geen verklaring gegeven rond de nieuwe functies.

Het iMessage-alternatief zou dus mogelijk binnenkort uitgerold worden naar Belgische gebruikers waarbij de provider RCS aanbiedt. Al is dat laatste niet altijd nodig aangezien Google RCS standaard heeft ingeschakeld.

RCS op Samsungtoestellen

Rich Communication Services of RCS is een modernere manier van sms’en. De opvolger van de sms maakt het mogelijk om realtime berichten met elkaar te sturen in combinatie met filmpjes en foto’s. WhatsApp in je Berichten-app dus eigenlijk.

Bij Samsung kon je in principe al gebruikmaken van de RCS-dienst, maar het nadeel was dat je provider dat ook moest ondersteunen. Dat zou niet meer nodig zijn als Samsung de functie standaard mogelijk maakt in zijn Berichten-app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business